|
www.DobraDieta.pl Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl |
|
Zdrowa żywność - Ozorki
Waldek B - Pon Lip 21, 2008 08:38 Temat postu: Ozorki Jak to jest z ozorkami? Zdziwiło mnie, że w 100 g surowego ozorka cielęcego jest 2 g węgli, w 100 g wołowego jest aż 4 g! http://www.nutritiondata....products/3481/2
Ale patrzę po obróbce termicznej tych węgli już nie ma... http://www.nutritiondata....products/3482/2
To co się z nimi dzieje, wyparowują, zmieniają się w co? dostają się do wywaru czy jak?
Ozorek jagnięcy nie ma węgli ani na surowo ani ugotowany.
http://www.nutritiondata....products/4689/2
mm4 - Pon Lip 21, 2008 09:21
Może akurat jadły lizaka tuż przed rzezią i zostało troche węgli w buzi.
Waldek B - Pon Lip 21, 2008 10:45
albo popijały colę w macdonaldzie
serio liczę jeszcze na poważne odpowiedzi
mm4 - Pon Lip 21, 2008 11:19
a na poważnie to nie mam pojecia.Zagadka wielka bo przecież węglowodany po obróbce chemicznej nie znikają...
Waldek B - Pon Lip 21, 2008 17:10
Ja bym stawiał, że przenikają do wywaru ale czy ktoś się orientuje jak jest faktycznie ?
mm4 - Pon Lip 21, 2008 18:09
moze autor przepisu?
|
|