www.DobraDieta.pl
Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl

Choroby - Dna moczanowa

Kangur - Pon Lip 28, 2014 09:17
Temat postu: Dna moczanowa
Zdrowy mózg ma pH 6,99.
http://www.dobradieta.pl/...p=235695#235695
Najłatwiej takie pH mózg może osiągnąć jak się znajduje w środowisku (krwi) o odczynie kwaśnym. Jak jego właściciel nie dba o doprowadzenie krwi do odczynu kwaśnego, to mózg zaczyna wykorzystywać do tego celu metabolizowany kwas moczowy, bo jego właściciel się odkwasza na polecenie jakiegoś konowała, i nie zakwasza organizmu jakąkolwiek z poniższych metod:
- spożycie kwasów organicznych (owoce jagody, warzywa)
- obciążenie fizyczne (spacer, sport, praca fizyczna i t.p.)
- krioterapia, morsowanie
- głodówka (tak, tak; przy głodówce wątroba wytwarza tzw ciała ketonowe a to są kwasy organiczne)
- unikanie produktów mlecznych z wyjątkiem masła
- używanie do napojów i do posiłków tylko miękkiej wody
Najłatwiejszą metodą dla leniwców jest unikanie produktów mlecznych, picie miękkiej wody i świeżych soków z owoców. Leniwce żyją dłużej.

Przy nadmiarze kwasu moczowego zaczyna się jego krystalizacja i to jest sygnał dla właściciela mózgu, aby się ocknął. Nie chcesz się ruszać, to ci stawy nie są potrzebne i tam ulokuje te odpady. Tak poprzez ból przemawia mózg do swego właściciela.
Mózg jest zawsze mądrzejszy od jego właściciela.

Cytat:
A study found that men who drink two or more sugar-sweetened beverages a day have an 85% higher chance of developing gout than those who drank such beverages infrequently.

http://care.diabetesjourn...33/11/2477.long
Doświadczalnie wykazano, ze u osób spożywających słodzone napoje dwa albo więcej razy dziennie zachorowalność na dnę jest większa o 85% niż u tych którzy piją takie napoje rzadko.

gam - Wto Lip 29, 2014 10:07

To zakwaszać czy nie zakwaszać?

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group