|
www.DobraDieta.pl Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl |
|
Zdrowa żywno¶ć - Robienie m±ki
margollaa - Pi± Gru 04, 2015 15:27 Temat postu: Robienie m±ki Jakiej m±ki używacie? Czy zmiana diety i zast±pienie zwykłej m±ki jak±¶ inn± skutkuje na nasze samopoczucie? Słyszałam, że m±ka ryżowa dobrze nadaję się do nale¶ników. Ale przecież jest wiele innych jeszcze typów. Chciałabym spróbować ale nie wiem od czego zacz±ć.
g69 - Sob Gru 05, 2015 06:38 Temat postu: Re: Robienie m±ki
margollaa napisał/a: | Jakiej m±ki używacie? |
Osobi¶cie piekę chleb na zakwasie m±ka żytnia 2000 i orkiszowa 2000.
Każdego dnia zajadam z sałatkami i surówkami.
EAnna - Sob Gru 05, 2015 09:30
g69 napisał/a: | Osobi¶cie piekę chleb na zakwasie m±ka żytnia 2000 i orkiszowa 2000. |
Na takich m±kach to tylko razowiec wyjdzie.
margollaa - Sob Gru 05, 2015 14:52
słyszałam, że m±ka orkiszowa może obniżać cholesterol i jest dobrze i łatwo trawiona tak± m±ka. Ale zastanawiam się czy takie m±ki ze sklepu "zwykłych" typu markety to maj± jeszcze takie warto¶ci. Może lepiej potrudzić się i kupić w młynie gdzie¶. Ja zawsze przesiewam m±kę i tak ale wiadomo co tam jest.
funkia - Sob Sty 23, 2016 18:07
U mnie brak białej m±ki;
jest za to razowa gryczana, orkiszowa, jaglana, owsiana, z cieciorki...
zależy kto do czego potrzebuje m±kę, czę¶ć mielę sama, niektóre kupuje..
niedaleko mnie jest sklep w którym można zmielić to co się chce za nieduże pieni±dze..
jest wybór
margollaa - ¦ro Sty 27, 2016 16:34
Widziałam ostatnio młynek do mielenia na m±ki takie za 1000zł już nawet. Wtedy się kupuje pewne ziarna i jest po problemie
Anonymous - ¦ro Sty 27, 2016 17:50
margollaa napisał/a: | pewne ziarna | s± dobre dla ptaków
chomik też lubi ziarna
dla ludzi ewentualnie orzechy
D
|
|