Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Witold Jarmolowicz
Wto Sty 01, 2013 11:07
Pieczenie w prawym boku
Autor Wiadomość
the meat eater

Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 119
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 12:07   Pieczenie w prawym boku

witam

ostatnio czuje dyskomfort w postaci pieczenia po prawej stronie brzucha i tak się zastanawiam czy nie są to dolegliwości wątrobowe. jest to raczej lekki ból i pojawia się okresowo

nie wiem co mogłoby mi szkodzić. może mięso gorszej jakości, może za mało tłuszczu a za dużo białka.

nikt z was nie miał podobnych problemów?
Ostatnio zmieniony przez Molka Sob Wrz 24, 2011 13:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
dzilo 

Wiek: 51
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 14:14   

Witam wszystkich
Ja miałem podobne obiawy -nawet się przebadałem i nic nie wyszło oprócz tego że przy moim wysiłku fizycznym i diecie spalam własne białko , u mnie przeszło po obniżeniu tłuszczu ,podniesieniu białka (1,3-1,5 g/kg) i węglowodanów - czyli po przejściu z ZO na 4 es
Pozdrawiam Sławek
Ostatnio zmieniony przez dzilo Nie Mar 21, 2010 14:17, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
the meat eater

Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 119
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 14:33   

faktycznie trochę mało węgli mam w jadłospisie i sporo zacząłem ćwiczyć na siłce...
muszę sprawdzić twoja koncepcję
 
     
zeto555 

Pomógł: 3 razy
Wiek: 56
Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 1035
Skąd: podlasie
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 15:05   

dzilo, chyba nie byles na ŻO skoro pojawialy sie takie objawy, albo dieta nieprawidlowa. the meat eater-a nie masz czasem kwasnego posmaku w ustach lub takiego gorzkawego?
 
     
Cordoba_2004 
technolog żywności

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: Wiocha po Wielkim Lasem
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 15:58   

a może wrzody....ogniska wrzodowe jelit ? mnie boli w prawym dolnym boku wtedy gdy mam zatwardzenie
_________________
gg 14 987 97
 
 
     
dzilo 

Wiek: 51
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 17:14   

Po moich doświadczeniach z ŻO stwierdzam że nie wszyscy mają to szczęście posiadać organizm dopasowany do proporcji - B 0,8-1 g/kg i BTW 1/2,5-5/0,5-1 ,bynajmniej mój się nie dopasował , nie neguję tego że jest możliwe że dla większości te proporcje są ok, lecz niestety dla mnie to strzał w kolano
Obecnie jadam inaczej i jest to dla mnie bardziej optymalne - jestem jeszcze w fazie eksperymentalnej - trudno jest ustalić ile potrzeba na dzień z treningiem a ile na dzień spoczynkowy , na mnie nie sprawdziło się zwiększanie tłuszczu w dzień większego zapotrzebowania kalorycznego - jak tak próbowałem samarki mi przybyło a spaliłem mięśnie
Źle się czuję jak zjem tak mało białka jak zaleca JK
 
     
the meat eater

Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 119
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 17:32   

ciężko powiedzieć o czy mam wrzody ale test a helicobacter nie wypadł za ciekawie bo miałem 300% normy i często miałem bóle typu wrzodowego ale one minęły na low facie

na obiad doładowałem nieco więcej węgla i ból ustąpił...może faktycznie powinieniem nieco podciągnąć minimum bo potrafiłem zejść na jakieś mniej niż 40g
 
     
Cordoba_2004 
technolog żywności

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: Wiocha po Wielkim Lasem
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 17:44   

polecam siemie lniane
gastrobonisan w postaci ziółek sypanym - bardzo skuteczne
a na chelicobacter srebro koloidalne

A od czasu do czasu herbatka szałwiowa z pokrzywową - bardzo silne działanie przeciwzapalne
_________________
gg 14 987 97
 
 
     
zenon 
Tygrys

Pomógł: 37 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 5633
Skąd: z nienacka
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 17:46   

Cordoba_2004 napisał/a:
.. mnie boli w prawym dolnym boku wtedy gdy mam zatwardzenie


dzieki za info :)
_________________

(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
 
     
Cordoba_2004 
technolog żywności

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: Wiocha po Wielkim Lasem
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 17:48   

pozornie śmiesznie ale jedno z drugim związane.....jest jakoś..
bo jak zjem małą kromeczkę nasączoną olejem lnianym albo z pestek dyni to przechodzi natychmiast ból i zatwardzenie :)
_________________
gg 14 987 97
 
 
     
zenon 
Tygrys

Pomógł: 37 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 5633
Skąd: z nienacka
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 18:22   

Wytestuj high meaty na zatwardzenie :)
_________________

(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
 
     
Cordoba_2004 
technolog żywności

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: Wiocha po Wielkim Lasem
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 18:24   

nie jeszcze nie dziękuję.......
_________________
gg 14 987 97
 
 
     
zenon 
Tygrys

Pomógł: 37 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 5633
Skąd: z nienacka
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:00   

Cordoba_2004 napisał/a:
nie jeszcze nie dziekuje.......


No wiadomo..
Musi dojrzej :viva:
Z hajem - jak z winem - im starszy, tym lepszy 8)
_________________

(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Ostatnio zmieniony przez zenon Nie Mar 21, 2010 21:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Cordoba_2004 
technolog żywności

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: Wiocha po Wielkim Lasem
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:01   

nie wiem za bardzo nie obczajam o czym mówisz
_________________
gg 14 987 97
 
 
     
Molka 
Moderator


Pomogła: 60 razy
Dołączyła: 02 Maj 2009
Posty: 6909
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:04   

Cordoba_2004 napisał/a:
nie wiem za bardzo nie obczajam o czym mówisz

cordobka nie wiesz co to kiszonka mięsna? :what: :x

przed wyjazdem :what: na wczasy wyciag mieso z lodowki, poloz na blacie kuchennym, po dwoch tygodniach zajebistych wczasow gotowy hajek bedzie czekal... :viva:
Ostatnio zmieniony przez Molka Nie Mar 21, 2010 21:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Cordoba_2004 
technolog żywności

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: Wiocha po Wielkim Lasem
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:05   

podejrzewam ale dziękuję
_________________
gg 14 987 97
 
 
     
_flo 


Pomogła: 38 razy
Dołączyła: 26 Wrz 2009
Posty: 2853
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:13   


http://www.dobradieta.pl/...p=113753#113753
:hah:
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 40
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:57   

Molka napisał/a:
przed wyjazdem :what: na wczasy wyciag mieso z lodowki, poloz na blacie kuchennym, po dwoch tygodniach zajebistych wczasow gotowy hajek bedzie czekal... :viva:

raczej :what:
żeby zrobić dobrego haja trzeba mieć wiedzę i praktykę i nie być Benny Hillem 8-)
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 40
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:58   

_flo napisał/a:
http://www.dobradieta.pl/...p=113753#113753
:hah:

Wtedy to jeszcze był "lajcik". Teraz już ładnie "daje". 8-)
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
 
     
_flo 


Pomogła: 38 razy
Dołączyła: 26 Wrz 2009
Posty: 2853
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 22:11   

ten saaaam?
oszszsz :faint:
 
     
Cordoba_2004 
technolog żywności

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: Wiocha po Wielkim Lasem
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 22:15   

no cóż czasem warto zamilczeć
_________________
gg 14 987 97
 
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 40
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 22:18   

_flo napisał/a:
ten saaaam?
oszszsz :faint:

no jak, dzisiaj z rana wietrzyłem zanim pojechałem na swoje włości
ogólnie mam ok. 8 kg hajów - najstarsze mają już prawie 5 miesięcy 8-)
dzisiaj jadłem takiego 2 miesięcznego - ostrawy już, ale dla mnie lajcik, bo nie przepala ostro gardzieli 8-)
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
 
     
zenon 
Tygrys

Pomógł: 37 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 5633
Skąd: z nienacka
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 22:22   

Hannibal napisał/a:
_flo napisał/a:
ten saaaam?
oszszsz :faint:

no jak, dzisiaj z rana wietrzylem.....


wyprowadzasz je na spacer hehe ;-)
_________________

(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 40
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 22:25   

zenon napisał/a:
wyprowadzasz je na spacer hehe ;-)

pokazywałem Ci nawet niedawno miejsce, gdzie dokonuje się ta "uroczystość" 8-)
jedyne, co jeszcze mocno strzela po otwarciu to ponad 2-miesięczne śledzie - wszystko jest już ładnie rozłożone :)
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
 
     
Nelka 

Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 253
Skąd: Częstochowa
Wysłany: Śro Mar 24, 2010 23:24   

pieczenie w prawym boku może oznaczać obecność kamieni lub piasku w woreczku żółciowym. na się po zjedzeniu czegoś tłustego.
Pozdrawiam Nelka
 
     
carbon

Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 175
Wysłany: Śro Mar 24, 2010 23:53   

hani a na ryby jezdzisz ? mialbys dodatkowy pozytek oprocz haji - biale robaczki

ps tak pol zartem i pol serio to jak pojdziesz na randke to nie opowiadaj dziewczynie przypadkiem o haji bo sobie nigdy nie pociupciasz :viva: :viva: :viva:
 
     
tomthemaster

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 164
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:19   

było gdzieś już na forum o pozbyciu się kamieni lub piasku z woreczka żółciowego?
 
     
Kangur

Pomógł: 34 razy
Wiek: 82
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 3119
Skąd: Australia
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 19:33   

tomthemaster napisał/a:
było gdzieś już na forum o pozbyciu się kamieni lub piasku z woreczka żółciowego?

Tak bylo. Trzeba poszperac w archiwum. Piasek i kamienie o rozmiarach do 5mm mozna wyplukac. Powyzej 5mm operacja albo rozbicie ultradzwiekami.
_________________
Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
 
     
Nelka 

Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 253
Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 20:26   

Jesli chodzi o rozbijanie kamieni to dotyczy tylko kamieni nerkowych.
Nelka
 
     
the meat eater

Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 119
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 21:55   

no co wy kamienie w wieku 20 lat .....bez żartów....zwiększyłem odrobinę białko i węgiel i przeszło
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2024 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved