Witam
Mam dostęp do swojskich jajek przepiórczych i do tego tanio: 18 sztuk 3,80.
Każdy co słyszał coś o jajkach przepiórczych wie, że są o wiele zdrowsze niż kurze, zawierają więcej biała, aminokwasów, witamin, minerałów i mniej cholesterolu. Od dawna były podstawowym elementem diety Mariusza Pudzianowskiego.
Jak zalecacie stosowanie jajek przepiórczych? Czy surowo czy w smażone, gotowane, same żółtka czy w całości ? Wyczytałem, gdzieś, że odradzano kurze surowe bo się gorzej przyswajają a jak jest z przepiórczymi? Jak je spożywać by wykorzystać 100% ich właściwości i ile można zjeść takich jajek na dzień?
Ma ktoś jakieś doświadczenie i/lub wiedzę na ten temat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.