jerzyk Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 476
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 19:09 Pytanie
Czy uważacie ,że proporcja 1:1,5:0,5 na okres chudnięcia to rozsądne?
1 gr białka na 1 kg wagi należnej.
_________________ Jeśli potrzebujesz przyjaciela , kup sobie psa/G.Gekko
Gavroche [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 19:23
Jerzyku,
Moim zdaniem za mało białka.
Dużo masz do zgubienia?
Ruszasz się?
Staryś?
Nikt Ci pewnie nie odpowie tak lub nie,bo się nie da.
Zacznij od tego i koryguj na bieżąco.
jerzyk Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 476
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 19:37
Do zgubienia 25 kg nie rusza sie ,62 lata.
_________________ Jeśli potrzebujesz przyjaciela , kup sobie psa/G.Gekko
Gavroche [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 20:03
I sporo,i nie.
Spróbuj lekko zwiększyć białko.
Może też obniżyć tłuszcz.
Ale nie za długo raczej i zwiększ jak będziesz słabł.
Jakiś ruch ruch na podniesienie metabolizmu jeśli możesz.
Szybki marsz z obciążonym plecakiem na przykład.
zeto555 Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 09 Mar 2010 Posty: 1035 Skąd: podlasie
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 09:54
jerzyk napisał/a:
Do zgubienia 25 kg nie rusza sie ,62 lata.
Bialka az za duzo.
Absolutnie nie wiecej , reszta moze zostac.
Wg Kwaśniewskiego od 1 : 1 : 0.5 i wraz z postępem odchudzania do nawet 1 : 5 : 1. 0.8g ww/kg masy ciała (chodzi o "suchą", idealną masę).
Wg Lutza - jedz odzwierzęce i olewaj B:T, 72g ww na dobę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.