Jest w 100% produktem naturalnym. Zawiera witaminę B17 z pestek moreli oraz olej z pestek moreli, w swoim składzie ma również grzyb Reishi i owoc Rokitnika.
Połączenie i synergia tych aktywnych składników czyni go wyjątkowym produktem w uzupełniającej terapii przeciw nowotworowej oraz w utrzymaniu i powrotu do zdrowia.
Rak jest po prostu skutkiem niedoboru witaminy B 17, już dawno temu usuniętej z naszych wysoko rafinowanych, zachodnich diet. Krebs postuluje, że tzw. “ czynniki rakotwórcze” są jedynie swoistym wentylem, który ostatecznie ukazuje niedobór witaminy B 17 i jego dewastujące efekty. Wiarygodność twierdzenia Dr Krebsa najlepiej ilustruje przykład niedoboru witaminy C, znany jako szkorbut. Podobnie jak z rakiem, nie istnieje żadne wcześniejsze ostrzeżenie o szkorbucie; organizm nie sygnalizuje niczym, że ciału zaczyna brakować zapasów witaminy C.
Tajemnica witaminy B17
Ponad 50 lat temu biochemik dr Ernst Krebs zidentyfikował i wyodrębnił witaminę B17 oraz stwierdził, że rak jest po prostu skutkiem jej niedoboru. Bardzo mało jest jej w naszej obecnej diecie, a styl życia zmniejsza jej ilość w naszych organizmach.
- Witamina B17 to inaczej amigdalina. Można ją otrzymać z pestek brzoskwiń, czereśni, moreli czy śliwy, czyli z naturalnych owoców bez zbędnej chemii – mówi Iwona Nalepa.
Skoro istnieje taka zdrowa metoda na raka to dlaczego nie jest ona rozpowszechniona i powszechnie stosowana? Jak głoszą doniesienia prasowe, naukowiec został skrytykowany przez międzynarodowe kampanie farmaceutyczne, które zbojkotowały jego badania. Co jakiś czas temat ten powraca.
Niewłaściwa dieta?
Aby przekonać się, że nasza dieta jest uboga w witaminę B17, wystarczy spojrzeć na to, co jemy dziś, a co jedliśmy kiedyś. Dawniej chleb miał domieszkę nasion prosa i lnu, które zawierają ten cenny związek. Obecne pieczywo żytnie czy pszeniczne nie ma go w ogóle. Domowe konfitury i dżemy kiedyś zawierały pokruszone nasiona śliwek, czereśni, jabłek, moreli. Dziś już rzadko się to praktykuje. Badania dowodzą także, że istnieje himalajskie plemię, które nigdy nie zachorowało na raka, bo jego dieta obfituje w morele i proso.
Jedna kapsułka to: 400 mg witaminy B17. Dzienna dawka to : 1600 mg.
Dawkowanie: 2 x 2 kapsułki dziennie przed jedzeniem, stosować 1-3 m-ce.
Zawartość: 60 kapsułek
Moja opinia: Wiele osób, które skorzystało twierdzi, ze im pomogły i wyszli ze swojego ciężkiego problemu, nawet osoby które nie zażywały chemioterapii i od takich osób nigdy nie usłyszałem, by im nic nie dał ten preparat. Choć można też znaleźć w internecie wiele opinii (głównie przez lekarzy), że jest to szkodliwa witamina i nie powinno jej się zażywać. Czy mają racje? Według mnie nie, gdyż jeżeli znacie kogoś kto zażywał witaminę B17 (naturalną, nie jakieś tam odczynniki chemiczne) to spytajcie i nie sądzę, że odpowie, że mu nie pomogło, tym bardziej zaszkodziło.
Heh, np. Witamina stąd www.arkazdrowia.pl , to wyciąg 400mg Witaminy B17 + Reishi itd (razem ma kapsułka koło 600mg) i można se przeczytać skład dokładny, ale trzeba znać czeski xD No najwyżej translator I jest to produkt czeski, nie jakiś chiński więc sądzę, zę można zaufać ;d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.