Wysłany: Sob Lut 22, 2014 11:57 CO jeść żęby nie zakwasić organizmu ??
Witam wszystkich. Przepraszam że zakłądam nowy temat ale nie mogłem odnaleźć tematu w którym ludzie dzieliliby się tym CO jedzą. Wszędzie są porady JAK jeść, ale nie ma zbytnio co? Dieta low carb, czy w toku mojego myślenia będą to głównie jajka, mięso, ryby, jakiś kefir lub jogurt naturalny, warzywa, i z węgli to chyba tylko ryż. ALE czy taka dieta nie będzie za bardzo zakwaszac organizmu? Trzeba by było zjeść sporo warzyw żeby ta równowaga się zachowała. Poprosze o jakieś przykładowe jadłospisy które ktoś stosuje przez dłuższy czas i czuje że jego zdrowie się regeneruje. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
COOLER Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2013 Posty: 854
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 20:57 Re: CO jeść żęby nie zakwasić organizmu ??
bartoszek napisał/a:
Witam wszystkich. Przepraszam że zakłądam nowy temat ale nie mogłem odnaleźć tematu w którym ludzie dzieliliby się tym CO jedzą. Wszędzie są porady JAK jeść, ale nie ma zbytnio co? Dieta low carb, czy w toku mojego myślenia będą to głównie jajka, mięso, ryby, jakiś kefir lub jogurt naturalny, warzywa, i z węgli to chyba tylko ryż. ALE czy taka dieta nie będzie za bardzo zakwaszac organizmu?
Cytowany powyżej link jest...napsz-namaluj , wyjęty z książki Ponomarenki.
Cooler(wyszukiwarko ty moja) , wiesz pewnikiem , ze mozna zjeść wóz drabiniasty badyli nie uswiadczając MPWS-sa - i być nadal ...ym adwersarzem , czyt. zakwaszonym
Dziękuje za link - przepisy wyglądają smakowicie a ciasto z pestek słonecznika, dyni i żółtek zapowiada się bardzo interesującą gdybym miała w czym zmielić zrobiła bym dziś tarte .
_________________ Myslovitz - Nienawiść
Ostatnio zmieniony przez gusia_29 Nie Lut 23, 2014 10:20, w całości zmieniany 1 raz
Jajka też nie jeśc jeżeli ślina wskazuje zakwaszenie?
On mówił żeby nie jeść mieska ale tylko czerwonego oraz co z jajami.
Soki i warzywa dobrze alkalizują?
Jajka też nie jeśc jeżeli ślina wskazuje zakwaszenie?
On mówił żeby nie jeść mieska ale tylko czerwonego oraz co z jajami.
Soki i warzywa dobrze alkalizują?
Najlepiej alkalizują warzywa, owoce gorzej. Z tym czerwonym mięsem, to jest współczesna mania antymięsna.
JW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.