Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 01 Sie 2014 Posty: 311 Skąd: Rybnik
Wysłany: Śro Sie 06, 2014 22:22 Woda destylowana/demineralizowana
Siemano.
Mam taki problem z zoladkiem ze nie potrafie pic zwyklej wody z butelek mineralnych i zrodlanych bo poprostu dostaje niezytu zoladka, nie wiem jak to nazwac, wyglada to tak jakby tej wody moj organizm nie chcial i jej nie chce " puscic" dalej z zoladka i mam taki dyskomfort po niej. Generalnie nie musze jej zwymiotowac ale ciezko przechodzi.
Jak robilem glodowki to pilem wlasnie wode demineralizowana ( mniejsza o nazwe czy demineralizowana czy destylowana bo wiem ze to roznica ... ) i moze cos mi sie porobilo z elektrolitami ... sam nie wiem , tak kminie nad tym juz jakis czas.
Wyglada to tak ze czuje taka ciezkosc na zoladku jak pije zwykla wode, a jak na to napije sie destylowanej to mi sie polepsza, od razu czuje sie lepiej.
Z tego co widze to sytuacja sie pogarsza jak zjadam duzo miesa w kilku posilkach pod rzad, ale nie jest to warunek, bo bez miesa tez tak jest. Dluuuuugo nie uzywalem w ogole soli chyba ze 2 lata i zaczalem ja niedawno uzywac, ale poprawe srednio widac ...
I w sumie drugi problem mam bo zaczalem stosowac dziennie po 500mg skorupek jaj dla uzupelnienia wapnia i zauwazylem ze po nich strasznie mnie zaczyna swedziec cale cialo. Tak jakby jakas reakcja alergiczna, ale po samych skorupkach ? Albo to jakas reakcja oczyszczajaca dzieki wapniowi?
Kangur Pomógł: 34 razy Wiek: 82 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 3119 Skąd: Australia
Wysłany: Nie Sie 17, 2014 01:47
W praktyce stosuje się dwie metody demineralizacji wody. Destylacja i odwrócona osmoza.
Destylacja polega na odparowywaniu wody i skraplaniu pary wodnej. Para wodna nie zawiera prawie żadnych soli i woda otrzymana z takiej pary będzie woda destylowana. Destylacje mozna również prowadzić przy temperaturze 50-60°C pod głębokim podciśnieniem osiągając w ten sposób oszczędności energetyczne.
Przy odwróconej osmozie osiąga się zmniejszenie zawartości soli w wodzie o 95-98%.
Takie wody na dłuższa metę nie nadają się do picia. Przy nadmiernym spożyciu takiej wody może nastąpić tzw zatrucie wodne, objawia się ono wymiotami, osłabieniem i obecnością krwi w moczu.
Jony potasu i sodu lekko przechodzą z potem przez skore, zostaje zakłócony optymalny stosunek K : Na = 1 : 2, (potas jest aktywniejszy od sodu i on łatwiej się wypłukuje),
a jony wapnia nie przechodzą przez skore i czynią ja sucha, twarda i pomarszczona. (Ten szereg poznałem w szkole podstawowej 60 lat temu i lepiej go pamiętam od pacierza).
Z uzupełnieniem sodu nie mamy problemu, ale z potasem potrzebna jest pewna wiedza. Paul Bragg przeżył 95 lat i pil cale życie wodę destylowana. Potas uzupełniał jedząc rodzynki albo suszone morele oraz morskie wodorosty. Te wszystkie produkty są bogate potasem. To jest ten sam Bragg, który wprowadził w błąd cala medycynę oficjalna. Nie wiedząc ze zakwasza organizm twierdził, ze się odkwaszał i teraz jest moda na odkwaszanie organizmu, chociaż w rzeczywistości dokonuje się zakwaszania. Kwasy organiczne zawarte w owocach i jarzynach powodują podkwaszanie krwi, a nie jak twierdza medycy odkwaszanie. To tylko szamani mogą odkwaszać kwasem. A jego pasierbnica Patricia Bragg zaleca codzienne picie octu jabłkowego i tez pewnie nie wie, ze zakwasza organizm.
http://iquitsugar.com/the...s-came-for-tea/
Podobnie do Bragg'a postępują i długowieczni w swoich oazach, gdzie ich woda mało się rożni od wody destylowanej. Na Kaukazie rolę dostarczania potasu odgrywa fasola, u Hunzów brzoskwinie (narzeczona nie pójdzie do swego miłego, gdzie nie rosną brzoskwinie), a na Okinawie morskie winogrona (umidobo wyglądający jak żabia ikra na gałązce),
muzuku ( http://en.wikipedia.org/w...phon_okamuranus ), który jako pierwszy podaje się na stół, fioletowe ziemniaki oraz bardzo popularny owoc goi (goya) podobny do ogórka. W całej Japonii jest bardzo miękka woda z powodu malej zawartości wapnia, a jedynie na Okinawie woda zawiera wiecej wapnia, południowa cześć tej wyspy jest koralowcem. Tradycyjnym daniem na Okinawie jest czunpuru (goja z mięsem). Mlecznych produktów Okinawce w ogóle nie jedzą. Uszy prosiaka kroja w paski i marynuja a glowe i nogi gotuja. Po prosiaku pozostaje tylko pisk.
Jarvis napisał/a:
Kilka lat temu dr A. Whiston Price przybył do Barre porozmawiać ze mną na temat danych z medycyny ludowej, które poznałem podczas mojej pracy zawodowej. Wrócił właśnie z podróży do Peru, gdzie prowadził badania i fotografował zęby ludzi żyjących na dużych wysokościach w górach.
W drodze porozumienia się mieszkańcy z wyższych gór schodzili do niego na badania, bo on sam nie mógł wejść powyżej 12 000 stóp (1 stopa wynosi 30 cm). Podczas pracy, przypadkowo zwrócił uwagę na fakt, że wszyscy ci ludzie nosili małe torby, z którymi obchodzili się bardzo starannie. Z ciekawości zajrzał w te torby i zobaczył tam brązowe algi.
Wyjaśnili mu, ze maja to z oceanu. Podróż do wybrzeża i z powrotem wymaga miesiąc. Na pytanie po co im to jest potrzebne odpowiedzieli: "aby utrzymać zdrowe serce.
Na wysokości ponad czterech tysięcy metrów nad poziomem morza ludzie piją faktycznie wodę destylowaną - i pija ja przez cale życie. Brakujący potas uzupełniają z morskich wodorostów który zawiera do 12% potasu, a potas jest niezbędny do prawidłowej pracy serca.
A teraz popatrzmy jaki jest mechanizm wypłukiwania soli minerałów z krwi podczas picia wody destylowanej.
Utleniona krew kończy swój przepływ w organizmie w kapilarach, a w mózgu w astrocytach. Kapilary zbudowane są ze śródbłonka (łac. endothelium) tworzącego półprzepuszczalna jednowarstwowa błonę z płaskich komórek o niewielkim jądrze.
Cytat:
The vital function of exchanging gases, nutrients and metabolic by-products between the blood and the tissue fluid surrounding the body cells occurs in the capillaries. The substances exchanged move through the capillary walls primarily by the processes of diffusion, filtration, and osmosis. Of these processes, diffusion provides the most important means of transfer.
Życiodajna funkcja wymiany gazowej, składników odżywczych i metabolitów miedzy krwią i płynem międzykomórkowym odbywa się w kapilarach. Wymieniane produkty przechodzą przez ścianki kapilarow na zasadzie dyfuzji, filtracji i osmozy. Najważniejszym z tych procesów jest dyfuzja.
U autora tego cytatu i nie tyko u niego występuje nierozumienie zjawiska dyfuzji i osmozy. Dyfuzja nie może zachodzić w dwóch środowiskach przedzielonych błoną. Osmoza to jest zjawisko rozcieńczania substancji gęstszej przez substancje rzadsza przedzielonych półprzepuszczalną błoną. W tym przypadku krew jest gęstsza niż międzykomórkowy płyn. Krew jest pod większym ciśnieniem niż płyn międzykomórkowy i tu zachodzi zjawisko odwróconej osmozy. Po to kapilary są zbudowane z półprzepuszczalnej błony. Z czego są zbudowane błony astrocytów nie wiem i będę szukać.
Przy piciu wody destylowanej oczyszczamy nasza krew ze wszystkiego pożytecznego na zasadzie odwróconej osmozy.
_________________ Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
Chciałem kupić z Rosji zestaw soli (750 g). Te sole rozpuszcza się w 5 l demineralizowanej wody i otrzymuje się koncentrat z zawartością soli w 1 ml :
K2SO4 60,68 мg, ZnSO4 . 7H2O 3,00 мg, MgSO4 . 7H2O 83,64 мg, MnSO4 . 5H2O 0,06 мg.
Z 5 litrów koncentratu otrzymuje 1700 litrów wody do picia.
Jest tu jakiś chemik, który by potrafił zrobić taki sam zestaw soli?
Niestety sankcje nałożone na Putlera uniemożliwiają przeprowadzenia transakcji i Kangur jest zmuszony do używania kranówy o niezbyt ciekawej mineralizacji.
Nie podają ile jest wapnia. ale wysokie pH oznacza, ze jest go o dużo za dużo.
_________________ Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
K 16mg/l -> ZDS 2000mg -> 125 litrów wody Zn 0.41mg/l -> ZDS 10mg -> 24 litry wody Mg 4.9mg/l -> ZDS 375mg -> 76 litrów wody Mn 0.008mg/l -> ZDS 2mg -> 250 litrów wody
Wnioski: Ilość składników mineralnych w proponowanej wodzie czyni ją w zasadzie nadal wodą destylowaną. Może jakieś soki warzywne (sokowirówka), w tym zielone, rozcieńczane ewentualnie wodą destylowaną plus do tego jakieś orzechy, odrobina soli kuchennej do potraw, jakieś wodorosty czasami byłyby dla Ciebie ciekawszym rozwiązaniem.
Mogłem się gdzieś w obliczeniach nieco machnąć, ale tendencja jest wyraźna.
Stawiaj raczej na wątróbkę wołową, zawiera sporo miedzi która powinna równoważyć cynk którego zwykle jest w nadmiarze i
Ostatnio zmieniony przez vvv Nie Sie 17, 2014 20:54, w całości zmieniany 3 razy
Kangur Pomógł: 34 razy Wiek: 82 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 3119 Skąd: Australia
Wysłany: Nie Sie 17, 2014 21:11
vvv napisał/a:
Wnioski: Ilość składników mineralnych w proponowanej wodzie czyni ją w zasadzie nadal wodą destylowaną. Może jakieś soki warzywne (sokowirówka), w tym zielone, rozcieńczane ewentualnie wodą destylowaną plus do tego jakieś orzechy, odrobina soli kuchennej do potraw, jakieś wodorosty czasami byłyby dla Ciebie ciekawszym rozwiązaniem.
Mogłem się gdzieś w obliczeniach nieco machnąć, ale tendencja jest wyraźna.
Stawiaj raczej na wątróbkę wołową, zawiera sporo miedzi która powinna równoważyć cynk którego zwykle jest w nadmiarze i
Nie jest ważne czy machnąłeś się w obliczeniach. Machnąłeś się w postrzeganiu całego procesu odżywiania.
Założyłeś, że człowiek odżywia się tylko wodą. Rozczarowałem się i to mocno.
_________________ Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
Nie rozpatrywałem całego procesu odżywiania tylko zaopatrzenie w minerały z proponowanej wody, oszacowałem, że jest bez znaczenia, łatwiej i dokładniej jest w tym celu wypić sok warzywny z wodą destylowaną, do tego jakiś orzeszek, wątroba wieprzowa, nieco soli kuchennej w potrawach.
A oprócz tego jeśli chodzi o całościowe odżywianie to oczywiście mięcho, warzywa i tłuszcz.
Ostatnio zmieniony przez vvv Nie Sie 17, 2014 21:22, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 60 razy Dołączyła: 02 Maj 2009 Posty: 6909
Wysłany: Pon Sie 18, 2014 21:28
wody destylowanej sie nie pije, czy wyscie powariowali do reszty? Chcecie sie przekrecic?
Kangur Pomógł: 34 razy Wiek: 82 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 3119 Skąd: Australia
Wysłany: Pon Sie 18, 2014 23:31
Molka napisał/a:
wody destylowanej sie nie pije, czy wyscie powariowali do reszty? Chcecie sie przekrecic?
- Baco. Kota się nie pierze.
Baca odpowiada:
- pierze się pierze, tylko się nie wykręca.
Paul Bragg pił destylowaną wodę i przekręcił się w 95 lat.
Przeczytaj ze zrozumieniem cały watek. Czy ktoś tu zaleca pić destylowaną wodę?
_________________ Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
Deep Sea Water contains abundant amounts of essential minerals like potassium, calcium and selenium, plus minute amounts of many of the trace elements such as iron, copper, zinc, manganese and chromium, which are missing from common surface water.
Nabijaja ludzi w butelkę za taką kasę, a pomylili sód z selenem.
Ostatnio zmieniony przez vvv Wto Sie 19, 2014 02:30, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 01 Sie 2014 Posty: 311 Skąd: Rybnik
Wysłany: Wto Sie 19, 2014 15:13
Bragg umarl w wieku 81 lat i to na zawal serca. A ja z tych waszych pisanin i tak dalej nie wiem czy mozna pic ta wode czy nie pic. Sam wnioskuje z tego ze te mineraly w wodach sa tak znikoma iloscia i w ogole niewchlanialne zbytnio, to taka woda nawet nie zaszkodzi.
Mi sie juz jakos zoladek ponaprawial i pije juz normalna wode. Pewnie po glodowkach wyplukalem sole z organizmu przez co jej nie chcial absorbowac bo poprostu nie musial.
U mnie chyba coś wodociągowcy remontują i ruszyli rury bo posmak żelastwa zrobił się nie do zniesienia.
Przeprosiłem się z filtrem z węgla aktywnego. Do szyjki lejka plastikowe mikro-siteczko, potem 100ml węgla aktywnego ziarnistość 0 - 0.3mm, potem kółko pokrywające wycięte z filtra do kawy i
kap kap 2 krople na sekundę co daje jakieś 3 litry wody w ciągu 9 godzin.
Normalnie smaczna, bez zabijania smaku kwaskiem cytrynowym czy herbatą.
Ostatnio zmieniony przez vvv Czw Sie 21, 2014 20:31, w całości zmieniany 2 razy
Czasami dokładny opis jest bardziej idiotyczny niż idea zawarta w krótkim opisie. Ludzie postępujący bezmyślnie krok po kroku zgodnie z dokładną instrukcją mogliby sobie zrobić krzywdę.
np.
Aby włożyć wtyczkę do gniazdka należy jednocześnie patrzeć na wtyczkę i gniazdko tak zmieniając pozycję wtyczki by oba początki bolców wtyczki prostopadle do ściany znalazły się jednocześnie tam gdzie końce obu dziurek gniazdka i następnie należy zwiększać siłę działającą w kierunku do ściany obserwując kilkucentymetrowy ruch w tymże kierunku do momentu, aż ruch ustanie i zwiększenie siły o kolejne 33% nie przyniesie zmiany pozycji wtyczki. W razie braku objawów zasilenia urządzenia należy czynność powtórzyć używając innego gniazdka.
Ostatnio zmieniony przez vvv Pią Sie 22, 2014 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Siemano.
Mam taki problem z zoladkiem ze nie potrafie pic zwyklej wody z butelek mineralnych i zrodlanych bo poprostu dostaje niezytu zoladka, nie wiem jak to nazwac, wyglada to tak jakby tej wody moj organizm nie chcial i jej nie chce " puscic" dalej z zoladka i mam taki dyskomfort po niej. Generalnie nie musze jej zwymiotowac ale ciezko przechodzi.
Jak robilem glodowki to pilem wlasnie wode demineralizowana ( mniejsza o nazwe czy demineralizowana czy destylowana bo wiem ze to roznica ... ) i moze cos mi sie porobilo z elektrolitami ... sam nie wiem , tak kminie nad tym juz jakis czas.
Wyglada to tak ze czuje taka ciezkosc na zoladku jak pije zwykla wode, a jak na to napije sie destylowanej to mi sie polepsza, od razu czuje sie lepiej.
Z tego co widze to sytuacja sie pogarsza jak zjadam duzo miesa w kilku posilkach pod rzad, ale nie jest to warunek, bo bez miesa tez tak jest. Dluuuuugo nie uzywalem w ogole soli chyba ze 2 lata i zaczalem ja niedawno uzywac, ale poprawe srednio widac ...
I w sumie drugi problem mam bo zaczalem stosowac dziennie po 500mg skorupek jaj dla uzupelnienia wapnia i zauwazylem ze po nich strasznie mnie zaczyna swedziec cale cialo. Tak jakby jakas reakcja alergiczna, ale po samych skorupkach ? Albo to jakas reakcja oczyszczajaca dzieki wapniowi?
Witaj daniel_K,
nie wiem czy już nie znalazłeś rozwiązanie na Swoje kłopoty z żołądkiem, z tego co się orientuję bo sam miałem podobnie, to głodówki raczej nie są wskazane w takim stanie.
Z Twojego opisu sytuacji wynika że masz najprawdopodobniej candida albinas. Lecz nie dam ręki za to, mam radę zrób badania. Najlepiej Biorezonans Vega-test - Diagnostyka Metodą Volla. Po tych testach dowiesz się co się z Tobą dzieje. Poszukaj w mieście, możliwe że ktoś wykonuje takie badania u Ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.