Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Krzywa miareczkowania insuliny.
Autor Wiadomość
Kangur

Pomógł: 34 razy
Wiek: 82
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 3119
Skąd: Australia
Wysłany: Śro Sty 21, 2015 07:06   Krzywa miareczkowania insuliny.

Czy ktoś spotkał gdzieś w necie wykres krzywej miareczkowania insuliny?
Jakiś link poproszę. Język dowolny. Interesuje sama krzywa we współrzędnych pH, cosśtamcośtam.
_________________
Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
 
     
vvv
^^^


Pomógł: 12 razy
Wiek: 52
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3494
Wysłany: Śro Sty 21, 2015 07:23   

https://www.google.ie/#q="Titration+curves+of+insulin"
https://www.google.ie/#q=...s+of+insulin%22
8)
 
     
Kangur

Pomógł: 34 razy
Wiek: 82
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 3119
Skąd: Australia
Wysłany: Śro Sty 21, 2015 09:48   

vvv napisał/a:
https://www.google.ie/#q="Titration+curves+of+insulin"
https://www.google.ie/#q=...s+of+insulin%22
8)

Dzięki Adam.
Znalazłem to, czego potrzebowałem a mianowicie pH krwi przy którym następuje maksymalne wykorzystanie insuliny przez komórkę. Przy takim pH krwi nie będzie tzw komórek "insulino odpornych". Dla insuliny ten punkt jest powyżej punktu isoelektrycznego, co jest nietypowe z danymi w literaturze.

P.S. Nie wysyłaj mnie do gaszenia buszu, proszę.
W moich poszukiwaniach ani wujek Googlee ani Yandeks tego linku nie pokazywały.
_________________
Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
 
     
Molka 
Moderator


Pomogła: 60 razy
Dołączyła: 02 Maj 2009
Posty: 6909
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 22:08   

Kangur napisał/a:

Dzięki Adam.
Znalazłem to, czego potrzebowałem a mianowicie pH krwi przy którym następuje maksymalne wykorzystanie insuliny przez komórkę. Przy takim pH krwi nie będzie tzw komórek "insulino odpornych". Dla insuliny ten punkt jest powyżej punktu isoelektrycznego, co jest nietypowe z danymi w literaturze.

Kangurku musisz dbać o insulinke ponieważ wpływa na rozwój organizmu a jej brak powoduje krasnoludkowatość. :hihi:

PS.
Może napisz dokładniej co znalazleś, co to jest punkt izoelektryczny, co znaczy powyzej punktu, co ponizej itd, jak sie ma do tego ph itd, zeby ludzie cos zrozumieli.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2024 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved