Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Porównanie diet Lcarb i Hcarb
Autor Wiadomość
Witold Jarmolowicz 
Site Admin

Pomógł: 46 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 8787
Wysłany: Śro Lis 28, 2018 19:53   Porównanie diet Lcarb i Hcarb

Cytat:
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/200094
Comparison of the Atkins, Ornish, Weight Watchers, and Zone Diets for Weight Loss and Heart Disease Risk Reduction A Randomized Trial
Michael L. Dansinger, MD; Joi Augustin Gleason, MS, RD; John L. Griffith, PhD; et al
We conducted a 1-year randomized trial of the dietary component of the Atkins, Zone, Weight Watchers, and Ornish plans, aiming to determine their realistic clinical effectiveness and sustainability for weight loss and cardiac risk factor reduction.

Our results support a growing body of research suggesting that carbohydrate restriction and saturated fat restriction have different effects on cardiovascular risk profiles. Low carbohydrate diets consistently increase HDL cholesterol,17,20 and low–saturated fat diets consistently decrease LDL cholesterol levels.34 Low carbohydrate diets have typically been more effective for short-term reduction of serum triglycerides, glucose, and/or insulin.

These findings may suggest to some clinicians that the degree to which a patient exhibits features of the metabolic syndrome might guide the degree of carbohydrate restriction to recommend. In the long run, however, sustained adherence to a diet rather than diet type was the key predictor of weight loss and cardiac risk factor reduction in our study.

In conclusion, poor sustainability and adherence rates resulted in modest weight loss and cardiac risk factor reductions for each diet group as a whole. Cardiac risk factor reductions were associated with weight loss regardless of diet type, underscoring the concept that adherence level rather than diet type was the key determinant of clinical benefits. Cardiovascular outcomes studies would be appropriate to further investigate the potential health effects of these diets. More research is also needed to identify practical techniques to increase dietary adherence, including techniques to match individuals with the diets best suited to their food preferences, lifestyle, and medical conditions.

JW
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2024 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved