Jest wiele dziedzin zajmujących sie leczeniem energią
Bioenergoterapia huna magia ezoteryka reiki i wiele innych
Teoria jest taka że cała materia czyli wszystko w naszym świecie jest zbudowane z tej samej substancji mianowicie energii
Tak samo nasze myśli i umysł które bez przerwy promieniują energie Boga którą Bóg nam wysyła.
Dlatego też jeśli nasze myśli i uczucia są z tej samej substancji energii to mogą na nią wpływać i ją zmieniać(materie,wszystko w materii także ciało narządy)
Czyli w praktyce jeśli ktoś zaafirmuje(afirmacja to powtarzanie w kółko w myślach lub na głos tej samej formułki żeby skumulować więcej mocy twórczej myśli) "Bóg leczy moje stawy" bo na przykład ma problem ze stawami to energia myśli natychmiast leci w okolice stawów i zmienia też energie z której jest cała materia także ciało ludzkie w tym przypadku stawy.To bardzo proste wystarczy powtarzać w myslach formułke =afirmować żeby używać energii twórczej naszego umysłu na np.ciało.
Warto dodać że u jednego wystarczy powtórzyć 3x u innego potrzeba wiele tygodni lub miesiecy kilka razy dziennie ponieważ różni ludzie na różnych poziomach mają różną moc energetyczną.Może sie to różnić w tysiącach razy.Zazwyczaj czym wyższy poziom duchowy poziom świadomości osoby tym ma większą moc energetyczną do swojego użytku.
Ja stosuje energie jakieś ponad 10 lat z świetnym skutkiem od kiedy zajałem sie rozwojem duchowym.
Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Wto Mar 05, 2019 13:50, w całości zmieniany 4 razy
większe cuda używania energii miały miejsce bo sam jezus zapowiedział że rzeczy i wieksze czynić będziecie
To ja poproszę zdolność do zamiany wody w wino.
Wino jest spoko. Choć wolę czystą wyborową, bo jak śpiewał klasyk - po dobrej wódzie, lepszy jestem w dżudzie.
Słyszałem na własne uszy, jak dr Zbigniew Religa stwierdził, że wierzy, że kiedyś ludzie będą nieśmiertelni. Przelicytował tym wszystkich innych, którzy stawiali raczej na 120 lat. Sam zmarł w wieku 71 lat.
Mnie raczej martwi, jak przetrwa ZUS, jeżeli ludzie zaczną dożywać tylko setki, nie mówiąc o nieśmiertelności, skoro dziś, przy średniej siedemdziesiąt kilka lat, już ma problemy.
Na szczęście okazuje się, że w rozwiniętych krajach średnia długość życia, rzędu osiemdziesiąt kilka lat już się nie wydłuża, a nawet w USA zaczęła spadać.
Jak tu na forum wykazałem, zwiększanie nakładów na ochronę zdrowia powyżej 3 tys. baksów skraca długość życia. Ratunek w medycynie.
JW
Według pewnych źródeł oczywiście sprzecznych z przyjęta dzisiaj oficjalną historią istniały w przeszłości piękne czasy tak zwane złote ery ludzkości
Były to na pewno setki przypadków albo i więcej gdyż ziemia istnieje bardzo długo
Według tych nauk w niektórych z nich nie tylko była wszechobecna doskonałość i nie istniały choroby(na marginesie) ale nawet udało sie wiekszości ludzi tych społeczeństw osiągnąć wieczna młodość wyeliminować starość
Jednak były to chyba rzadkie złote ery w reszcie starzenie sie istniało.
Dzisiaj udaje sie to bardzo rzadko tylko pojedyńczym jednostkom które osiągneły mistrzostwo duchowe.
Jak uczył Jezus wszystko jest możliwe a wiara przenosi góry.
Jednak zmiana wcieleń tez ma swoje zalety gdyż rodzimy sie w nowych warunkach wśród nowych ludzi w nowym miejscu co daje nam szanse na spotkanie sie z nowymi lekcjami życia i możemy sie lepiej rozwijać bo w starym wcieleniu były dawne lekcje i bez sensu jest w kółko uczyć sie tylko nich i być w tej samej sytuacji.
pozdrawiam
marcin
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Sob Kwi 13, 2019 12:45, w całości zmieniany 2 razy
marzenie wszelkich studentów alchemii zmaterializować czy przemienić w 10 kg złota po 60 000 pln kilo i juz jest pół bańki
Cytat:
Jak przemienić ołów w złoto?
Musisz trwały izotop Pb-207 poddać trzem przemianom alfa oraz trzem beta -. Co prawda uzyskasz izotop Au-195, który ma czas połowicznego rozpadu równy 186 dni, a potem uzyskasz jeszcze trochę platyny (c.p.r = 50 lat) i irydu, ale zgodnie z celem otrzymasz złoto z ołowiu. Tyle że opłacalne to niestety nie będzie. Powodzenia życzę!
Jak uczył Jezus wszystko jest możliwe a wiara przenosi góry
To metafora jakich pełno w religijnych księgach.
Jest to użyteczne tylko wtedy kiedy podchodzisz do tego jak do metafory. Jeśli mierzysz siły na zamiary.
Lepiej mieć realny wpływ na rzeczy małe, niż z megalomańskich pobudek myśleć, że jest się stworzonym do rzeczy o których piszesz.
Wiesz dlaczego? Ano dlatego, że ta megalomania zwykle ma przykryć niską samoocenę.
Cytując klasyka - Marcinie458 i psie sabo nie idźcie tą drogą.
_________________ Nullius in verba
Ostatnio zmieniony przez Grzegorz-Rec Pon Kwi 15, 2019 09:17, w całości zmieniany 2 razy
Jak uczył Jezus wszystko jest możliwe a wiara przenosi góry
To metafora jakich pełno w religijnych księgach.
Jest to użyteczne tylko wtedy kiedy podchodzisz do tego jak do metafory. Jeśli mierzysz siły na zamiary.
Dokładnie tak.
Amerykański drive na sukces jest świetny i przynosi znakomite efekty, w przeciwieństwie do polskiego narzekactwa.
Wszakże właśnie mechaniczny amerykański optymizm powoduje, że w niektórych dziedzinach mieszkańcy USA są śmieszni.
Przykładem normalny futbol, w który nie umieją grać.
Parę lat temu najęli trenera i chcieli zawalczyć w Mundialu. Trener był normalny i realistycznie zapowiedział, że sukcesem będzie wyjście USA z grupy. Strasznie to oburzyło Amerykanów, bo powinien im kadzić, że jadą walczyć o pierwsze miejsce. Sic!
JW
dlatego mega optymiści mega wygrywaja optymiści wygrywają a negatywni ludzie przegrywają
ci ludzie tworzą sukces lub porażke w swoich umysłach i to sie materialzuje i tego doświadczają
jest to też wiedza podstawowa w magii o 4 żywiołach i wielu dziedzinach duchowych.można też zamiast wody powietrza ziemi i wody opisać je
1rzeczytwistość tożsamości
2 rzeczywistość myśli
3 rzeczywistość uczuć
4 plan materialny (czyli życie)
wszystko czego doświadczasz zaczyna sie od tego jak siebie identyfikujesz ( np. jako zwycięzca czy przegrany) z tego wynikają odpowiednie myśli które stają sie uczuciami i to materializuje sie w 4 materii jako twoje doświadczenie
i kilka innych źródeł niż magia
biblia: co zasiejesz to zbierzesz
kto sieje wiatr ten zbiera burze
buddyzm: wszystko w twoim świecie zostało stworzone przez twój umysł
więc generalnie wszystko jest możliwe a ten proces materializacji wystarczy robić stosując afirmacje
chcesz miliona dolarów afirmuj Bóg sprawia że mam milion dolarów i tak miesiacami latami 10min 3x dz aż do skutku osiągnięcia celu
cokolwiek chcesz afirmuj ze zmianą czasu na końcu jako osiągnięte czyli staje sie żę osiągnąłem
to czy możesz coś osiągnąć czy nie decyduje sie w twoim umyśle.Jeśli wierzysz że możesz osiągnąć jakiś cel to możesz go osiągnąć jeśli wątpisz to właśnie to sie zmaterializuje w twoim życiu i cel zostanie zablokowany nieosiągniesz go
polecam ten film jeden z lepszych niż niejedne nudne książki o żywiołach i bardzo prosty
Znów banał.
Każde dziecko wie, że komputer bez oprogramowania to tylko kupa złomu.
Frazesik że myśl tworzy rzeczywistość można o kant tyłka potłuc, ponieważ jest mnóstwo myślicieli którym nic nie wychodzi albo poprzestają na myśleniu i wielu którzy tworzą rzeczy wspaniałe improwizując.
Ściślej rzecz biorąc, świat jest taki, jakim chcemy go widzieć i tak go postrzegamy.
Wszakże niezależnie od naszych myśli świat jakoś sam dla siebie istnieje obiektywnie, całkowicie niezależnie od naszych wyobrażeń.
Dowcipne ćwiczenie myślowe z filozofii mówi, że nie możemy przejść przez betonową ścianę, bo mamy kompleks guza.
Wszelako tylko paranoik może poważnie przyjąć takie stwierdzenie.
Normalny człowiek po nabiciu trzeciego guza uzna jednak wyższość materii nad duchem. Zazwyczaj takiego przekonania o nieprzenikalności betonu nabiera już w niemowlęctwie i nie ponawia bezowocnych prób.
JW
Energia umysłu myśli jest w stanie zmieniać materie
Nasze myśli robią to w kółko a sposobem na zapanowanie nad tym twórczym procesem są afirmacje czyli powtarzanie myśli od kilku minut do wielu godzin.To skupia kumuluje energie wedługo afirmacji
Więc tak bardziej praktycznie afirmacje:
Bóg leczy NARZĄD/CZĘŚĆ CIAŁA
Bóg sprawia że osiągnąłem WSTAW CEL
dużymi literami to miejsce na wstawienie czego sie tylko chce
I tak na przykład 10 min dziennie przez 3 miesiące
Wraz z rozwojem duchowym wzrostem poziomu świadomości efekt materializacji myśli w materii przyspiesza i wzrasta też moc energetyczna i można to osiągnąć w ciągu sekund czy minut
Dla zwykłego człowieka jest to zazwyczaj długo i dlatego podałem aż 3 miesiące
pozdrawiam
marcin
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Wto Kwi 16, 2019 15:56, w całości zmieniany 1 raz
większe cuda używania energii miały miejsce bo sam jezus zapowiedział że rzeczy i wieksze czynić będziecie
To ja poproszę zdolność do zamiany wody w wino.
To potrafi każdy prawdziwy Polak kultywujący tradycje bitwy grunwaldzkiej 1410.
JW
Potrafi, tylko tego się nie da pić. Najlepsze polskie wino smakuje gorzej, niż najgorszy węgierski sikacz.
W przeliczeniu na procenty taniej wychodzi produkcja księżycówki. Taniej i zdrowiej, bo po dobrym bimbrze nie na kaca, a kto upił się winem ten wie czym jest prawdziwy kac.
No na pewno jest to ciekawe podejście. Ja jednak wolę chyba sklep z cbd https://konopteka.pl/ . Nie wiem, jakoś w tę energię nie wierzę. No okej, powiem, że jak wyjdę na słońce, to jest mi lepiej, ale to tyle. Nie jestem zwolenniczką takiego dziwnego leczenia.
Stosuje 3x1m i czuje sie bosko po tej afirmacji(afirmacje to powtarzane myślli które kierują energie według potrzeb)
JESTEM niezmierną elektroniczną energią która płynie odnawia i napełnia każda komórke mojego umysłu i ciała właśnie w tym momencie
Jest to afirmacja która leczy WSZYSTKO i przywraca DOSKONAŁOŚĆ całego ciała.
Pochodzi z ksiażki ZŁOTA KSIĘGA.
Można w ciągu paru godzin lub dni ew tygodni uleczyć wszystko i przywrócić doskonałe zdrowie.
Do listy rzeczy na które pomogła moja energia wyleczyła to uszkodzenia oczu i cofanie zaburzeń cukrzycowych i ogromna poprawa samopoczucia po przywracaniu energią doskonałości ciału i cofanie senności(trzeba było za wcześnie wstać i było to męczące a energia to cofała)i wywoływanie efektów zdrowotnych diety i likwidowanie cofanie zatrucia alkoholem i inne.
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Czw Sie 31, 2023 13:11, w całości zmieniany 3 razy
kolejna super afirmacja jest tak zwana afirmacja bezpieczenństwa ale poprawiajaca też stan ciała
doskonała energia Boga wypełnia wszystko w świecie używającego a skoro istnieje tylko ta energia wszędzie to nie może sie w tym świecie stać WEJŚĆ nic złego bo istnieje tylko doskonałość tej energii
"JESTEM jedyną wszechmocną obecnością działającą w moim umyśle ciele i świecie"
nie raz nie dwa ratowała mi tyłek gdy było jakieś zagrożenie
poprawia też stan ciała bo ta energia wypełnia ciało i likwiduje niedoskonałości.
pozdrawiam
marcin
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Nie Wrz 24, 2023 16:08, w całości zmieniany 2 razy
Doszło pochłanianie toksyn z ciała i eliminowanie nadmiaru candidy. Chociaż zeszłe sie powtarzały wiele razy i dawało efekt wiec nie pisze ich znowu któryś raz.
Albo dodająć słowo Boga bo o taką obecność perfekcji chodzi
"JESTEM jedyną wszechmocną obecnością (+BOGA) działającą w moim umyśle ciele i świecie"
Być może jesteś zbyt młody na to żeby uczono Cię tego co mnie już w szkole podstawowej. W zasadzie to uczono nas konfucjanizmu w czystej postaci. Być może dlatego, że konfucjanizmowi blisko do socjalizmu w sensie ideowym. Pewnie tak to zagrało na duszach towarzyszy z Moskwy, że zatwierdzili program, w ktorym "Nowe szaty cesarza" weszły do programu nauczania.
Ty Marcin bazujesz na tych którzy nie znają morału tej bajki.
"I większe rzeczy niż ja będziecie czynili" czym zachecał swoich prawdziwych uczniów i mówie tu nie tylko o apostołach do nasladowania jego pracy i że ludzie też mogą czynić takie rzeczy.
Zacytuje żę istnieje wiele dziedzin oficjalnie sie tym zajmujących i robią to wbrew zwątpieniom.
Zamieszcze swój inny post z anglojezycznego duchowego forum który też ładnie opisuje pokrótce na czym to polega:
title:Healing with energy (school by Ascended Masters)
After around 18 years of real spiritual path of Ascended Masters i ve learned from them how to change matter with energy and body is also built from matter so also to heal the diseases=any imperfect matter.
It requires maybe more things but few which i want o point out.
First very strong energetic power of chakras. Second using affirmations(repeated thoughts) to lead energy as we want it to use it.
Third is as Saint Germain teach in Study of Alchemy high level of consciousness.
Theory is that our thoughts and feelings are made of the same energy as matter and thats why we can model matter with our minds actually with our thoughts.
So if you raised your consciousness worked enough with raising power of your chakras to have more power you can use your thoughts to model matter and also change imperfection of the body which is disease.
Then make good affirmation like to heal problem with leg:
I AM(teachingues of Ascended Masters) heals my leg.
If you want to have an effect be aware of thing of time.If you repeat that affrimation one time it has 1x power if you repeat this 300x it will have 300x bigger power. Some things are easy take 10x some may take 10 hours or days. More repeating more energy more power.
So very shortly thats how Ascended Masters have teach me to heal with energy and change matter.
Teologia obok prawa to realne urzeczywistnienie perpetuum mobile.
Pierwsza Ewangelia św. Marka została spisana jakieś 30 lat po śmierci Chrystusa na podstawie relacji św. Piotra. Pozostali Ewangeliści pisali swoje teksty jeszcze później. Przeciętny zjadacz chleba wyobraża sobie, że to były relacje naocznych świadków, Apostołów.
Teologowie przez 2 tysiące lat naprodukowali mnóstwo dogmatów, potępili setki herezji, opracowali szczegółowe wytyczne dla chrześcijan, stworzyli wizję Kościoła niby Powszechnego który jednak podzielił się na kilkanaście wiodących wyznań nawzajem nienawidzących się.
Zwołano 21 Soborów zaciekle spierających się o pryncypia typu, czy np.
Sobór w Nicei napisał/a:
Trójca jest jednym Bogiem, jedną istotą. Ontycznie, a więc jako „byt, substancja”, Trójca jest jednością, jednym Bogiem, nie ma trzech substancji, trzech bogów. Ojciec i Syn i Duch Święty są „współistotni”[a] (por. nicejsko-konstantynopolitańskie wyznanie wiary). Są natomiast oddzielnymi hipostazami, czyli podmiotami, osobami.
Sobór w Konstantynopolu napisał/a:
Decyzje podjęte w Nicei przez wielu chrześcijan zostały uznane za groźną innowację. Spowodowało to długoletni konflikt religijny, naukowy, społeczny i polityczny. Umiarkowani przedstawiciele obu stron tego konfliktu doprowadzili w roku 381 do przyjęcia na soborze w Konstantynopolu kompromisu, który polegał na korekcie nicejskiego wyznania wiary. W korekcie tej odrzucono nicejską tezę o Bogu w jednej hipostazie, zastępując ją sformułowaniem o Bogu w trzech hipostazach
Na przestrzeni 2 tys. lat potępiono też mnóstwo herezji:
Zważywszy, że ogromna większość katolików nie wie nawet, czy można czy nie na piątkowy obiad smażyć placki na smalcu, obawiam się, że bardziej skomplikowane kwestie teologiczne są tym bardziej niedostępne. Raczej chodzi o wiarę, że jak się będzie bezmyślnie beczeć pacierze i bić w klatę pięścią na mszy, to się pójdzie do Nieba. Mniej więcej tyle wynosimy z religii.
A tu nadziewamy się na mnóstwo chrześcijańskich rozbieżności, wcale nie było tak słodko i jednolicie w pierwszym tysiącleciu po Chrystusie.
Cytat:
We wczesnych wiekach oskarżano chrześcijaństwo, że poprzez wiarę w Trójcę, podobnie jak religie politeistyczne, wyznaje wielobóstwo, „tryteizm”, trzech bogów. Od początku jednak, jak świadczą o tym np. pisma Tertuliana, Kościół bronił się przed tego rodzaju oskarżeniami, podkreślając, że doktryna o Trójcy ściśle łączy się z podstawową prawdą wiary, że Bóg jest jeden
Cytat:
Tryteizm (gr. treis − trzy, theós − bóg) − pogląd, według którego w Bogu istnieją nie tylko trzy hipostazy (osoby), ale też trzy boskie natury, trzy istoty – innymi słowy: trzej bogowie. Według tego poglądu nie istnieje więc jeden Bóg, lecz trzej bogowie: Ojciec, Syn i Duch Święty. Tryteizm jest w rzeczy samej politeizmem, wiarą w istnienie wielu bogów. Pogląd ten przeczy istnieniu Trójcy. Czasami przeciwnicy dogmatu Trójcy zarzucają trynitarianom wiarę w trzech bogów, nie rozumiejąc pojęcia Trójcy, walczą z tryteizmem a nie z koncepcją Trójcy[1]. Tryteizm reprezentuje współcześnie m.in. Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w Dniach Ostatnich.
Nie mylmy Tryteizmu z Trynitaryzmem!
Cytat:
Trójca Święta, chrześcijański dogmat uznający, że Bóg jest Bogiem Trójjedynym, istniejącym jako trzy Osoby – po grecku hipostazy[3] – pozostając jednocześnie jednym Bytem[4]. Wszystkie trzy Osoby są rozumiane jako mające tę samą jedną istotę czyli naturę (tautuzja), a nie jedynie podobne natury. Od początku trzeciego wieku[5] doktryna Trójcy zaczęła być formułowana następująco: jest „jeden Bóg istniejący w trzech Osobach i jednej substancji, Ojciec, Syn i Duch Święty”
No i oczywiście wielu chrześcijan od ponad tysiąca lat ma odmienny pogląd
Cytat:
Według antytrynitaryzmu (arianie, Badacze Pisma Świętego, Świadkowie Jehowy[23][24][25][26], unitarianie, bracia polscy, Kościół Chrześcijan Dnia Sobotniego, Zbory Boże Chrześcijan Dnia Siódmego) Trójca Święta nie istnieje, między innymi dlatego, że nie ma o niej informacji w Biblii. W tekstach Starego Testamentu nie ma żadnego objawienia Trójcy[27]. Także w Nowym Testamencie nie występuje stereotypowe credo. I choć wiele tekstów Nowego Testamentu (np. 1 Kor 12,4-6) jest dość powszechnie traktowanych jako argument trynitarny, jednak ściśle rzecz biorąc są to wersety modelu potrójnego (wyliczeniowego), a nie trynitarnego. Innym fragmentem o takiej potrójności, wymieniającym „Ojca, Syna i Ducha”, to Ef 4,4-6
Cytat:
...Wierzę w jeden, Święty, powszechny i apostolski Kościół...
No i zagwozdka, w który? Nie tylko katolicy rzezali protestantów oraz prawosławnych, ale i protestanci rzezali katolików. Jak rozumiem z miłością i empatią wysyłali się nawzajem do Nieba, do wiekuistej szczęśliwości. Bo tu na Ziemi tylko płacz i zgrzytanie zębów, ziemia rodzi jedynie osty i ciernie, kobiety rodzą w bólach po wypędzeniu z Raju. No co? Takie były boskie wyroki. Archanioła z mieczem ognistym u wrót Raju też nie pamiętamy?
JW
Wszystko w tym świecie jest nauką czasem bardziej widoczną czasem troche zakamuflowaną.
Nie ma jednej prawdziwej religii bo wszystkie są prawdziwe i chodzi by sie rozwijać wznosić wyżej.
Religie są jak akcesoria wspinaczkowe. Jedna religia to lina jedna to drabina trzecia to statek wznoszący sie wyżej i tak z każdą troche sie różniąca religią-metodą.
Nie jest ważne którą metode-religie wybierzemy chodzi o to by wspinać sie wyżej a nie mówić ja wierze tylko w line i odrzucam wszelkie inne drabiny statki i tylko moja lina jest prawdziwa i reszta jest zła.
Czy liną czy drabiną czy statkiem ważne by wchodzić na coraz wyższy poziom uzywając którejkolwiek metody.
Chodzi o rozwój wchodzenie na wyższy poziom a temu służy każda religia i tak naprawde każde doświadczenie jeśli chcemy sie z niego uczyć.
Więc o religii: każda zawiera w sobie pewne nauki lekcje prawde które pozwalają na rozówj nauke. Wszystkie są prawdziwe.
Wszystko w tym świecie jest nauką czasem bardziej widoczną czasem troche zakamuflowaną.
Nie ma jednej prawdziwej religii bo wszystkie są prawdziwe i chodzi by sie rozwijać wznosić wyżej.
Religie są jak akcesoria wspinaczkowe. Jedna religia to lina jedna to drabina trzecia to statek wznoszący sie wyżej i tak z każdą troche sie różniąca religią-metodą.
Nie jest ważne którą metode-religie wybierzemy chodzi o to by wspinać sie wyżej a nie mówić ja wierze tylko w line i odrzucam wszelkie inne drabiny statki i tylko moja lina jest prawdziwa i reszta jest zła.
Czy liną czy drabiną czy statkiem ważne by wchodzić na coraz wyższy poziom uzywając którejkolwiek metody.
Chodzi o rozwój wchodzenie na wyższy poziom a temu służy każda religia i tak naprawde każde doświadczenie jeśli chcemy sie z niego uczyć.
Więc o religii: każda zawiera w sobie pewne nauki lekcje prawde które pozwalają na rozówj nauke. Wszystkie są prawdziwe.
Pozdrawiam
Marcin
To rozrzewniające domniemanie.
Sęk w tym, że niewiele religii czy wyznań uznaje prawa innowierców do odmienności a jeszcze mniej dopuszcza, że inne mogą być prawdziwe.
Wreszcie istnieją też kulty szatana. One też są prawdziwe?
JW