Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Odżywki białkowe na low carbie
Autor Wiadomość
marcin458

Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 860
Wysłany: Pią Sie 27, 2021 16:09   Odżywki białkowe na low carbie

W sumie te odżywki nie powinny być zakazane bo zawierają 80% białka i tylko kilka gram węglowodanów w zależności które.

Czy ktoś ma coś do polecenia lepszego niż poniższe?

Mianowicie znalazłem odżywke firmy naturalne suplementy
https://allegro.pl/oferta/bialko-naturalne-100-wpc-80-instant-jakosc-700g-9317665503

Wygyrwa z innymi odżywkami bo
1 jest bez cukru 2 bez chemii dodatkowej 3 100% czyste białko serwatki 4 super niska cena 5 bez sztucznych smaków smak naturalny

pozdrawiam
marcin
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Pią Sie 27, 2021 16:10, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
EAnna 

Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 03 Sty 2009
Posty: 1298
Wysłany: Pią Sie 27, 2021 18:57   

marcin458 napisał/a:
Wygyrwa z innymi odżywkami bo
1 jest bez cukru

Na pewno zawiera laktozę.
A nie lepiej kupić i pić naturalną serwatkę?
Będą gratis dodatkowe witaminy, enzymy i bakterie kwasu mlekowego.
Kupuje się za grosze na targu, "u baby", która przywozi twarogi.
Drugie źródło tego białka to sery typu włoskiego, tzw. ricotta.
_________________
Pozdrawiam
EAnna
 
     
marcin458

Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 860
Wysłany: Pią Sie 27, 2021 19:24   

EAnna napisał/a:
marcin458 napisał/a:
Wygyrwa z innymi odżywkami bo
1 jest bez cukru



Chodziło mi o cukier "biały"
 
     
Mariano 

Dołączył: 14 Kwi 2014
Posty: 466
Wysłany: Pią Sie 27, 2021 20:36   

EAnna napisał/a:
marcin458 napisał/a:
Wygyrwa z innymi odżywkami bo
1 jest bez cukru

Na pewno zawiera laktozę.
A nie lepiej kupić i pić naturalną serwatkę?
Będą gratis dodatkowe witaminy, enzymy i bakterie kwasu mlekowego.
Kupuje się za grosze na targu, "u baby", która przywozi twarogi.
Drugie źródło tego białka to sery typu włoskiego, tzw. ricotta.


Serwatka w plynie o ktorej piszesz to nie ma praktycznie bialka. Nie nadaje sie jako odzywa bialkowa, bo to sama woda i nic wiecej.
 
     
Piotrx 

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 1453
Wysłany: Sob Sie 28, 2021 07:53   

W jakim celu sztuczne odżywki białkowe, skoro wystarczy jeść mięso?
 
     
marcin458

Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 860
Wysłany: Sob Sie 28, 2021 10:40   

Ja jadłem dla urozmaicenia

Poza tym nie jest to takie sztuczne to po prostu białko oddzielone z serwatki.
 
     
lipon 

Dołączył: 21 Paź 2013
Posty: 166
Wysłany: Sob Sie 28, 2021 13:57   

Czy wy nie widziciecie , ze Marcin 458. Robi z was debili
 
     
marcin458

Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 860
Wysłany: Sob Sie 28, 2021 18:58   

Z nikogo debila nie robie.Poruszam ważne sensowne tematy i pisze w nich całkiem na serio.
 
     
Pietrek

Dołączył: 07 Lis 2018
Posty: 235
Wysłany: Sob Sie 28, 2021 20:59   

Cytat:
Z nikogo debila nie robie.Poruszam ważne sensowne tematy i pisze w nich całkiem na serio.

Moze i masz szczere zamiary,moze nie chczesz robic innych w uja swoimi postami.Ale to co piszesz,sprawia wrazenie,ze nie jestes zbyt bystry,tudiez mozna by,pomyslec,ze jestes wirtualna prostytutka.
 
     
EAnna 

Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 03 Sty 2009
Posty: 1298
Wysłany: Nie Sie 29, 2021 10:07   

Mariano napisał/a:
Serwatka w plynie o ktorej piszesz to nie ma praktycznie bialka. Nie nadaje sie jako odzywa bialkowa, bo to sama woda i nic wiecej.

Nie masz bladego pojęcia o składzie serwatki więc dlaczego się wypowiadasz? :keep:
Mleko zawiera białka nierozpuszczalne w wodzie- kazeina - oraz rozpuszczalne białka serwatkowe - albuminy i globuliny.
Po wytrąceniu kazeinianów w procesie zakwaszania (twaróg) lub przy pomocy podpuszczki (sery podpuszczkowe) pozostaje przeźroczysta serwatka, z rozpuszczonymi w niej białkami serwatkowymi, resztkami tłuszczu oraz solami mineralnymi.
Domowym sposobem wytrąca się te białka odpowiednio serwatkę zakwaszając i doprowadzając do zagotowania. Wytrącony skrzep to właśnie serek ricotta (z włoskiego prze-gotowany), który po wysuszeniu jest tą słynną i drogą odżywką dla mięśniaków.
Jak ktoś będzie zainteresowany to mogę udostępnić bliższe szczegóły pozyskiwania ricotty.
_________________
Pozdrawiam
EAnna
Ostatnio zmieniony przez EAnna Nie Sie 29, 2021 10:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Mariano 

Dołączył: 14 Kwi 2014
Posty: 466
Wysłany: Nie Sie 29, 2021 14:49   

EAnna napisał/a:
Mariano napisał/a:
Serwatka w plynie o ktorej piszesz to nie ma praktycznie bialka. Nie nadaje sie jako odzywa bialkowa, bo to sama woda i nic wiecej.

Nie masz bladego pojęcia o składzie serwatki więc dlaczego się wypowiadasz? :keep:
Mleko zawiera białka nierozpuszczalne w wodzie- kazeina - oraz rozpuszczalne białka serwatkowe - albuminy i globuliny.
Po wytrąceniu kazeinianów w procesie zakwaszania (twaróg) lub przy pomocy podpuszczki (sery podpuszczkowe) pozostaje przeźroczysta serwatka, z rozpuszczonymi w niej białkami serwatkowymi, resztkami tłuszczu oraz solami mineralnymi.
Domowym sposobem wytrąca się te białka odpowiednio serwatkę zakwaszając i doprowadzając do zagotowania. Wytrącony skrzep to właśnie serek ricotta (z włoskiego prze-gotowany), który po wysuszeniu jest tą słynną i drogą odżywką dla mięśniaków.
Jak ktoś będzie zainteresowany to mogę udostępnić bliższe szczegóły pozyskiwania ricotty.


Ale co ma metoda produkcji sera ricotta do składu serwatki?

Serwatka to odpad i ponad 90 % to woda. Picie tego nie ma sensu.

 
     
Witold Jarmolowicz 
Site Admin

Pomógł: 46 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 8787
Wysłany: Pon Sie 30, 2021 11:19   

Mariano napisał/a:

Ale co ma metoda produkcji sera ricotta do składu serwatki?

Serwatka to odpad i ponad 90 % to woda. Picie tego nie ma sensu.

Jak wiadomo, człowiek nie wielbłąd i pić musi, więc jak ktoś chce, niech sobie tę serwatkę pije. Uwzględniając oczywiście wszystkie aspekty metaboliczne picia serwatki zamiast czystej wody.
JW
 
     
Mariano 

Dołączył: 14 Kwi 2014
Posty: 466
Wysłany: Pon Sie 30, 2021 19:16   

Witold Jarmolowicz napisał/a:
Mariano napisał/a:

Ale co ma metoda produkcji sera ricotta do składu serwatki?

Serwatka to odpad i ponad 90 % to woda. Picie tego nie ma sensu.

Jak wiadomo, człowiek nie wielbłąd i pić musi, więc jak ktoś chce, niech sobie tę serwatkę pije. Uwzględniając oczywiście wszystkie aspekty metaboliczne picia serwatki zamiast czystej wody.
JW


Jako zamiennik wody można pić, jak ktoś lubi katować się kwaśnym smakiem. Niektórzy piją prozdrowotnie i przy tym bym pozostał.
 
     
zyon 


Pomógł: 69 razy
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 8854
Wysłany: Pon Paź 18, 2021 20:54   

lipon napisał/a:
Czy wy nie widziciecie , ze Marcin 458. Robi z was debili

Na swoje podobienstwo? :D Moim zdraniem to troll, nie da sie byc tak bezmyslnym, ze uzyje jakiegos w miare "lekkiego" slowa. Przez te lata niczego sie nie nauczyl, tylko ciagle jakies newsy z zywieniowego "Pudelka". Zre suple i sztuczne sybstancje kilogramami i bajdurzy o jakims "zdrowym odzywianiu"
_________________
Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
 
     
marcin458

Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 860
Wysłany: Pią Paź 29, 2021 10:40   

Jedząc te odżywki białkowe z 80% białka to dostarcza sie go bardzo dużo.

Pytanie brzmi czy da sie przedawkować białko w takiej sytuacji.

Bo jeśli je sie według apetytu to ja uważam że zje sie tyle ile organizm potrzebuje.
 
     
zyon 


Pomógł: 69 razy
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 8854
Wysłany: Sob Paź 30, 2021 10:13   

To ma sens, zrec syntetyczne bialko a potem przekonywac w innych tematach o zdrowym jedzeniu
_________________
Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
 
     
marcin458

Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 860
Wysłany: Sob Paź 30, 2021 10:50   

jakie syntetyczne?

jest to naturalne białko oddzielone z serwatki z mleka

nie ma w tym nic sztucznego
 
     
marcin458

Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 860
Wysłany: Wto Gru 21, 2021 20:38   

niestety owe białko dzięki inflacji skoczyło z 22 na 40 zł :(
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2024 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved