Hm, bardziej niż preparat krzemowy interesuje mnie zasadność wniosków z badań dr Rybczyńskiego - komórki rakowe = grzyb w różnych formach ... myśli Pan , że nic nie warte ?
Trudno powiedzieć. Rybczyński, jak wielu innych badaczy ma swój pionierski wkład w poznanie istoty raka. W pewnym zakresie jego prace są zbliżone do prof. Enderleina. Obaj naukowcy opisują różne stadia rozwojowe grzyba, Rybczyński penicillinum, Enderlein kilka innych grzybów, w tym także Penicillium roquefortii. Jednak Rybczyński koncentruje się wyłącznie na rakotwórczym działaniu penicillinum. Istnieje wiele ciężkich chorób powodowanych przez grzyby, jak choćby kryptokokoza, kandydoza. Dlaczego tylko penicillinum miałoby powodować raka? Być może Rybczyński wyciągnął zbyt pospieszne wnioski ale jednocześnie dotknął istoty problemu, jakiejś matrycy krzemowej, która w organizmach wyższych jest odpowiedzialna za utrzymywanie właściwego kształtu i funkcjonalności tkanek. W tym zakresie genetyka kompletnie niczego nie potrafi powiedzieć. Buńczuczne stwierdzenia, że rozszyfrowano genom ludzki są tromtadracją, bo poznano tylko, które fragmenty DNA kodują wytwarzanie jakichś białek. Ale to nic nie mówi, w jaki sposób te białka są wbudowywane tak, żeby przez kilkadziesiąt lat człowiek zachował kształt swojego ciała i nie zmienił się w bezładną kulę zanarchizowanych komórek, tak, jak to się dzieje w przypadku komórek nowotworowych.
JW
http://www.cancerfighting...and-cancer.html
Some doctors implicate fungi as a cause of leukemia. In 1999 Meinolf Karthaus, MD, watched three different children with leukemia suddenly go into remission upon receiving a triple antifungal drug cocktail for their "secondary" fungal infections.
In 1997 Mark Bielski stated that leukemia, whether acute or chronic, is intimately associated with the yeast, Candida albicans, which mutates into a fungal form when it overgrows.
Milton White, MD. believed that cancer is a chronic, infectious, fungus disease. He was able to find fungal spores in every sample of cancer tissue he studied. Some other doctors agree with him. Such as the Italian doctor who has his patients take a teaspoon of bicarbonate of soda, baking soda, in a glass of water half an hour before breakfast. This alkalizes the digestive tract so that it would help eliminate candida.
Also advocating the fungus and cancer connection, Author Doug Kaufmann asserts that fungi in foods may play a role in cancer. He has seen children become free of their documented leukemia once the child's parents simply changed the child's diet. Kaufmann's diet is base on the widely published problem of mold and fungal produced mycotoxin contamination of our grains and other foods.
Grains such as corn, wheat, barley, sorghum, and other foods such as peanuts, are commonly contaminated with cancer-causing fungal poisons called mycotoxins. One of them, called aflatoxin, just happens to be the most carcinogenic substance on earth.
He says we consume, on average, from 0.15mg to 0.5mg of aflatoxin per day. So it is not sugar alone that is the problem in our western diet, but fungal toxins that are found in the sugary grains. More than once has Kaufmann interviewed a caller (on his health talk show) who absolutely craved peanut butter and popcorn just prior to their diagnosis of cancer.
Kaufmann feels that antibiotics may play a role in this. Antibiotics destroy the normal, protective gut bacteria, allowing intestinal yeast and fungi to grow unchecked. Resulting in Candida overgrowth. This can lead to immune suppression, symptoms of autoimmune diseases, or even cancer.
Jak widać, oprócz Rybczyńskiego i Simonciniego inni autorzy też upatrują przyczyn raka w grzybach, z tym, że właśnie nie tylko w penicillinum. Ponadto w rozwoju raka znaną przyczyną jest ekspozycja na aflatoksyny wytwarzane przez grzyby.
JW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.