<<To ciekawe.Zatem dlaczego zacząłeś stosować tę metodę i ją stosujesz nadal?>>
poniwaz sposrod wachlarza mozliwosci i wiedzy jakie mam szanse lecząc się "szpitalnie" w tej metodzie widzialem i widze jakas logike,nadzieje. To normalne ze czlowiek ma watpliwosci w metodzie ktorą tak wielu ludzi wyśmiewa i tak bardzo odbiega od przyjetego leczenia.
...poniwaz sposrod wachlarza mozliwosci i wiedzy jakie mam szanse lecząc się "szpitalnie" w tej metodzie widzialem i widze jakas logike,nadzieje. To normalne ze czlowiek ma watpliwosci w metodzie ktorą tak wielu ludzi wyśmiewa i tak bardzo odbiega od przyjetego leczenia...
Lecz sie jak uwazasz, najwazniejsze sa efekty,
ktore widac po "wieku trumny",
albo ono opada albo nie!
To bardzo proste, nawet "cep lub mlotek" zrozumie!
Ale jest też wiele przypadłości jak np. porażenie mózgowe które niektórzy sazrlatani chętnie nazwą "chorobą genetyczną" aWięc powtórzę znów po trzykroć - NIE NIE NIE.
Zaden lekarz nie powie,że mózgowe porażenie,to choroba o podłożu genetycznym.
Może szarlatani tak,ale nie lekarze.
Iga, ja daję tylko przykład. Z łaski swojej napisz już jakieś przykłady "chorób" genetycznych.
_________________ "Dążąc drogą prawdy poznajemy przyczynę" - Ashkar
Obserwator28, nie przejmuj się tak Grizzlim, jemu o nic innego nie chodzi jak zaczepić kogoś jak się mu zdaje głupszego od niego, szuka przysłowiowego jelenia. Zauważ że sam żadnego rozwiązania nie podaje, w żaden sposób nie stara się pomóc. Na wszystko ma prostą i szybką prześmiewczą odpowiedź. Takich ludzi niestety należy ignorować albo omijać. Dlatego że sami są ignorantami.
Ashkar.Jeśli podajesz już przykład,to podaj dobry przykład,bo akurat przykład z mózgowym porażeniem jest przykładem złym.
Cytat:
Z łaski swojej napisz już jakieś przykłady "chorób" genetycznych.
Zespół kociego krzyku.
Iga przykład był tylko przykładem, czy lepszy czy gorszy nie ma znaczenia bowiem szaralatani nie tylko odają przykłady tak ad hoc, ale oni genetyką tłumaczą bardziej głupie przykłady.
No to może żeby nie rozwadniać przejdźmy dalej, podeprę się tu Wikipedią:http://pl.wikipedia.org/wiki/Choroby_genetyczne . Ja się mogę z tym zgodzić, nie ma tutaj nowotwórów czy innych cukrzyc jako choroby genetyczne. Nazewnictwo "choroba" jednak dalej uznaję za zwodnicze. W takim wypadku chorobą należałoby też nazwać życie i śmiereć. Ale nic to pryjmijmy do dalszych rozważań że spośród przypadłości i chorób te schorzenia wymienione na wiki wynikają własnie genów.
ALE! Wikipedia mówi "Choroby genetyczne – grupa chorób wywołana mutacjami w obrębie genu lub genów, mających znaczenie dla prawidłowej budowy i czynności organizmu."
Czy więc do chorób genetycznych powinniśmy zaliczyć też mutacje takie jak dwoje dzieci z jednym ciałem? Dziecko urodzone bez nóg? itd.?
Wikiepdia mówi coś więcej na ten temat: "Ze względu na rodzaje mutacji wyróżnia się choroby genetyczne niedziedziczące się, które powstają wskutek mutacji DNA tylko w komórkach somatycznych, oraz choroby genetyczne dziedziczące się, wywołane mutacjami istniejącymi we wszystkich komórkach ciała, również w komórkach prapłciowych, odpowiedzialnych za wytwarzanie komórek jajowych i plemników. Od rozległości zmian w materiale genetycznym zależy, czy ma się do czynienia z chorobami spowodowanymi przez aberracje chromosomowe, czy z chorobami, których przyczyną są mutacje punktowe."
No dobrze. A więc te "choroby" są dziedziczne i niedziedziczne. To już coś.
Pomógł: 79 razy Wiek: 26 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 10353 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 20:07
M i T napisał/a:
O Ashkarze było dziś w TVP1:
zarówno z jednej jak i z drugiej strony mamy do czynienia z dyletantami
_________________ "Każda słuszna sprawa zaczyna swój żywot jako ruch społeczny, następnie przeistacza się w biznes, aż wreszcie kończy jako wielki przekręt"
Eric Hoffer
Bruford Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sty 2005 Posty: 809 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 00:36
No cóż , wrażenia ze spotkania mieszane , ze wskazaniem na przygnębienie.
Sam Ashkar to w rzeczy samej ujmujący , zadbany , mocno starszy pan o skromnym sposobie bycia.Potwierdza się raczej moje wstępne przypuszczenie ,że szczerze wierzy w swoją metodę.Mówi słabo po angielsku ale to nie dziwne, jeśli trzymać się podawanej chronologii to trafił do US dopiero około 50-tki.
Za zdeklarowanego szarlatana bym go zatem nie uznał. Niemniej jednak jego teoria to kompletny absurd , pomijając już nawet medycynę ale w ogóle elementarne prawa biologii.Co dziwne , jako dr fizyki , powinien choć respektować ogólne zasady racjonalnego rozumowania podczas gdy otwarcie je ignoruje.Rzeczywiście potwierdza ,że wyrzucił dokumentacje pacjentów z US (niepojęte) a dowodem ma być on sam jako ozdrowieniec z raka trzustki (opis operacji jaki podaje pasuje raczej do zabiegu naprawczego przy powikłanym ostrym zapaleniu trzustki).Na pytanie o dokumenty szpitalne z US , włącza się jego polski promotor , niejaki ALex Polański , który twierdzi ,że dokument jest ale u jakiegoś dr Pokrywki (?) a poza tym i tak nic z tego dokumentu nie wynika (sic!!).Ostatnio na stronie Polańskiego pojawiła się adnotacja ,że dok.już jest i jest "wysyłany profesjonalistom za pobraniem" - widocznie nie tylko ja o to pytałem.W ogóle w całej prelekcji dominuje ten Polański , na przykład stara się odpowiadać na pytania kierowane do Ashkara-- dziwna jakaś postać , zrobiłem nawet mały search internetowy na jego temat--bardzo ezoteryczna postać
Sala - ok 50 0sób- biorąc pod uwagę rozmiary aglomeracji - zainteresowanie mniej niż śladowe.Większość ludzie z branży "alternatywno-parapsycho-holisty-ezotero-wszechleczniczej" ale i ludzie chorzy w tym matka lub krewna dziecka z chorobą nowotworową.Utrudnia to polemikę bo człowiek ma wrażenie,że odbiera ludziom nadzieję ,być może ostatnią.Sala stopniowo pogrążała się w absurdzie-- apogeum osiągając gdy pacjentka wyraziła swoje obawy z powodu umieszczenia cieciorki nie na tej stronie nogi--wytłumaczono jej ,że dobrze przez przypadek bo w miejscu gdzie idzie "meridian jej chorego narządu".Przed prelekcją promotor rozdawał niektórym , zapewne znajomym, certyfikaty "inicjatora NIA" - po kiego to , nie mam pojęcia.[/list]
Długo cie Bruford nie było i też byłam ciekawa Twojej opini .
za co serdecznie dziękuje.Prosto ,wyczerpujaco i na temat.
Też ,wydają mi sie masakryczne te cieciorkowate rany,
-ale jak sobie pomyśle o pijawkach czy poczwarach zżerających gnijące ciało
To sposób jakby bardziej higieniczny,tylko to na inne zaawansowane
choroby
Pomógł: 79 razy Wiek: 26 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 10353 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 07:03
figa napisał/a:
-ale jak sobie pomyśle o pijawkach czy poczwarach zżerających gnijące ciało
no tak, ale pijawki i larwy to akurat metoda udowodniona naukowo i żadna tam szarlataneria - nimi się leczy w prywatnych klinikach na całym świecie!
_________________ "Każda słuszna sprawa zaczyna swój żywot jako ruch społeczny, następnie przeistacza się w biznes, aż wreszcie kończy jako wielki przekręt"
Eric Hoffer
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Wrz 2006 Posty: 3145
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 09:36
Cytat:
Sala - ok 50 0sób- biorąc pod uwagę rozmiary aglomeracji - zainteresowanie mniej niż śladowe.Większość ludzie z branży "alternatywno-parapsycho-holisty-ezotero-wszechleczniczej" ale i ludzie chorzy w tym matka lub krewna dziecka z chorobą nowotworową.Utrudnia to polemikę bo człowiek ma wrażenie,że odbiera ludziom nadzieję ,być może ostatnią.
Ta część Brufordzie najbardziej zwróciła moją uwagę.To prawda; jak tutaj dyskutować,kiedy ma się wrażenie jakby odbierało się ludziom nadzieję-to przygnebiające.
Czytałam opinie osób z sąsiedniego forum i co mnie zaniepokoiło ;spuchnięta noga i trochę boląca-czy to aby dobrze? Co może być dobrego w opuchniętej nodze i trochę bolącej? Nie wiem...nie znam się w tej materii .
_________________ Błogosławieni ci,którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.