Mówimy o wszystkich krajach.
Owoców i warzyw prawie nie jedzą w Mongolii i mają bardzo mało chorych na cukrzycę.
Najmniej cukrzycy było wśród Eskimosów, nie jedzących warzyw.
Najwięcej cukrzycy jest w zdrowej Japonii, z ich dużym spożyciem warzyw i niskim spożyciem białka, pochodzącym głównie z ryb, a nie wieprzowiny. Mają tam też 10 razy więcej przypadków raka żołądka, niż w Europie. No i częste wylewy krwi do mózgu.
Na śródziemnomorskiej Malcie zachorowalność na cukrzycę przekracza kilkakrotnie średnią światową.
JW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.