"Może" w znaczeniu "być może", może tak, a może nie, za mała ilość informacji by sugerować gdzie są akceptowalne obszary, gdzie polepszenie byłaby znacząco odczuwalne motywując do zmiany nawyków. Każda dieta jest szkodliwa bo kończy się prędzej czy później w kaplicy, można tylko tak manipulować by być zadowolonym aktualnie i z całokształtu. Przykładowo dla większości polskiej populacji życie bez pieczywa traci sens, utrata sensu jest bardzo szkodliwa.
Jak Ci się nie chce to nie , ale jak chcesz wiedzieć gdzie jesteś to potrzebny tydzień jedzenia z karteczką, przed włożeniem czegokolwiek do ust (za wyjątkiem wody) zapisujesz data, godzina, co i ile gramów, a po zakończeniu konsumpcji sprawdzasz jeszcze raz z karteczką czy aby na pewno tak, dieta karteczkowa, kalkulator niepotrzebny.
dla mnie szczerze mówiąc, to kluczem tutaj jest nawyk. Jak ktoś utrzymie sobie taki nawyk (nałóg) sięgania po "coś takiego" to może wrócić szybko do pełni starych nawyków...
vvv - chodziło mi o to żeby tak nie komplikować. Po co ktoś ma się głowić nad tym zestawem liczb?
To co wtedy napisałeś oznacza, że 10 razy lepiej jest zjeść 10 opakowań wafli pszennych niż jeden tradycyjny chleb. Czyli to samo co stwierdziłeś można napisać w prostszych słowach - że 100 razy lepiej zjeść jedno opakowanie wafli pszennych niż jeden zwykły chleb. Matematycznie na to samo wychodzi, a jakże łatwiejsze do wyobrażenia sobie tego.
Że co?? Haha jak mogłeś sobie pomyśleć żeby zjeść go naraz? Nikt nie ma takiego przełyku żeby wsunąć naraz cały chleb Chodziło mi o zjedzenie go biorąc kęsy!
Poza tym okres w jakim zje się któryś z tych chlebków jest nieistotny, ważne aby był taki sam w obu przypadkach. Jeżeli czas zjedzenia któregoś rodzaju pieczywa będzie inny (np. 3 dni oraz 5 dni), to zajdzie błąd metodologiczny i nie będzie można obiektywnie ocenić wpływu poszczególnego chleba.
Jeżeli chcesz schudnąć,to przede wszystkim trzeba ograniczyć cukry inaczej mówiąc węglowodany.A więc musisz się dowiedzieć ile węglowodanów zjadasz w ciągu dnia.
Może podpowie ci coś poniżej link:
http://www.dobradieta.pl/...825&view=newest
Jeśli nie mam uczulenia na gluten to od czasu do czasu paczka wafli ryżowych takich jak te jest dozwolona? Poza nią żadnych innych węglowodanów w ciągu dnia
Ostatnio zmieniony przez Dolata Pon Kwi 27, 2020 17:31, w całości zmieniany 1 raz