Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Łamanie postu na LC
Autor Wiadomość
Antek

Wysłany: Wto Kwi 23, 2024 07:30   Łamanie postu na LC

Witam,

jak zakończyć trzytygodniowy post na LC?
Macie doświadczenie w tym temacie?

Nie potrafię znaleźć dobrych informacji, wszystkie dotyczą zwykłego żarcia.

Pozdrawiam
Antek
Ostatnio zmieniony przez Antek Wto Kwi 23, 2024 07:31, w całości zmieniany 1 raz  

marcin458

Wysłany: Wto Kwi 23, 2024 08:34   

Antek jeśli znasz angielski to polecam ci tą nauke o głodówce.

https://ascendedmasteranswers.com/is-fasting-a-way-to-accelerate-one-s-spiritual-growth/

Głodówki są bardzo ryzykowne dla organizmu i mogą bardzo zaszkodzić.Opisane masz to w tym linku.Lepiej ich unikać.

Także lc moze byc szkodliwe jak i kazde ograniczanie za bardzo roznorodnosci produktow.Czym wiecej jesz roznego pozywienia tym lepiej dla twojego zdrowia i dostarczasz roznych składników odżywczych.A na lc wcina sie prawie samo mieso i brak warzyw owocow pełnoziarnistych zboz(oczyszczonych nie szkoda).

To moje zdanie

Pozdrawiam
marcin

Mariano 

Wysłany: Wto Kwi 23, 2024 18:42   

marcin458 napisał/a:
Antek jeśli znasz angielski to polecam ci tą nauke o głodówce.

https://ascendedmasteranswers.com/is-fasting-a-way-to-accelerate-one-s-spiritual-growth/

Głodówki są bardzo ryzykowne dla organizmu i mogą bardzo zaszkodzić.Opisane masz to w tym linku.Lepiej ich unikać.

Także lc moze byc szkodliwe jak i kazde ograniczanie za bardzo roznorodnosci produktow.Czym wiecej jesz roznego pozywienia tym lepiej dla twojego zdrowia i dostarczasz roznych składników odżywczych.A na lc wcina sie prawie samo mieso i brak warzyw owocow pełnoziarnistych zboz(oczyszczonych nie szkoda).

To moje zdanie
Pozdrawiam
marcin

Przestań pisać bzdury na temat głodówek. Zrobiłeś kiedyś jakąś ? Ja ich zrobiłem mnóstwo.LC szkodliwe? Na LC samo mięso ? A jeśli tak to co ?
Ostatnio zmieniony przez Mariano Wto Kwi 23, 2024 18:58, w całości zmieniany 1 raz  

Mariano 

Wysłany: Wto Kwi 23, 2024 18:56   Re: Łamanie postu na LC

Antek napisał/a:
Witam,

jak zakończyć trzytygodniowy post na LC?
Macie doświadczenie w tym temacie?

Nie potrafię znaleźć dobrych informacji, wszystkie dotyczą zwykłego żarcia.

Pozdrawiam
Antek

Każdy ma swoją metodę na wychodzenie z głodówki. Niektórzy jedzą odrazu normalnie inni wprowadzają pokarmy powoli. Proponuję zjeść jedno jajko i poczekać godzinę. Jak będzie wszystko ok. to zjeść drugie.

Antek

Wysłany: Śro Kwi 24, 2024 20:21   

Dziękuję Mariano,

normalnie acz ostrożnie kiedyś próbowałem i miałem okropne czyszczenie.
Spróbuję z jajkiem. Zakładam, że masz na myśli gotowane.

Mariano 

Wysłany: Pią Kwi 26, 2024 18:56   

Antek napisał/a:
Dziękuję Mariano,

normalnie acz ostrożnie kiedyś próbowałem i miałem okropne czyszczenie.
Spróbuję z jajkiem. Zakładam, że masz na myśli gotowane.

Gotowane.

marcin458

Wysłany: Pią Kwi 26, 2024 19:42   

Chyba że jesteś Roki to wtedy na surowo

:D

pozdrawiam
marcin

Antek

Wysłany: Pon Kwi 29, 2024 07:12   

@Mariano

Jajka jednak nie toleruję na początek.

Moja najlepsza metoda do tej pory to powolutkie wprowadzanie wołowego bone broth.

Mariano 

Wysłany: Pon Kwi 29, 2024 17:26   

Antek napisał/a:
@Mariano

Moja najlepsza metoda do tej pory to powolutkie wprowadzanie wołowego bone broth.

Każdy ma inny sposób, ale warto słuchać się własnego organizmu i przetestować co pasuje.

Grzegorz1973

Ostrzeżeń:
 5/2/3
Wysłany: Wto Maj 28, 2024 20:53   

Antek napisał/a:
@Mariano

Jeśli jajka wywołują taki efekt, to warto następnym razem spróbować samych żółtek. Najlepiej gotowanych.
Możliwości jest wiele. Jedni wychodzą z postu na duszonym drobiu i warzywach, co ma swoje uzasadnienie, bo np mięso drobiowe z ziemniakami nie podrażnia żołądka i jelit po dłuższym niejedzeniu.

Jeśli białko jaj jest nietolerowane przez organizm po dłuższym poście, to warto rozważyć rezygnację z jedzenia jajek całkowicie.

Odpowiedz do tematu