Głodówki są bardzo ryzykowne dla organizmu i mogą bardzo zaszkodzić.Opisane masz to w tym linku.Lepiej ich unikać.
Także lc moze byc szkodliwe jak i kazde ograniczanie za bardzo roznorodnosci produktow.Czym wiecej jesz roznego pozywienia tym lepiej dla twojego zdrowia i dostarczasz roznych składników odżywczych.A na lc wcina sie prawie samo mieso i brak warzyw owocow pełnoziarnistych zboz(oczyszczonych nie szkoda).
To moje zdanie
Pozdrawiam
marcin
Mariano Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Kwi 2014 Posty: 630
Wysłany: Wto Kwi 23, 2024 18:42
marcin458 napisał/a:
Antek jeśli znasz angielski to polecam ci tą nauke o głodówce.
Głodówki są bardzo ryzykowne dla organizmu i mogą bardzo zaszkodzić.Opisane masz to w tym linku.Lepiej ich unikać.
Także lc moze byc szkodliwe jak i kazde ograniczanie za bardzo roznorodnosci produktow.Czym wiecej jesz roznego pozywienia tym lepiej dla twojego zdrowia i dostarczasz roznych składników odżywczych.A na lc wcina sie prawie samo mieso i brak warzyw owocow pełnoziarnistych zboz(oczyszczonych nie szkoda).
To moje zdanie
Pozdrawiam
marcin
Przestań pisać bzdury na temat głodówek. Zrobiłeś kiedyś jakąś ? Ja ich zrobiłem mnóstwo.LC szkodliwe? Na LC samo mięso ? A jeśli tak to co ?
Ostatnio zmieniony przez Mariano Wto Kwi 23, 2024 18:58, w całości zmieniany 1 raz
Mariano Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Kwi 2014 Posty: 630
Wysłany: Wto Kwi 23, 2024 18:56 Re: Łamanie postu na LC
Antek napisał/a:
Witam,
jak zakończyć trzytygodniowy post na LC?
Macie doświadczenie w tym temacie?
Nie potrafię znaleźć dobrych informacji, wszystkie dotyczą zwykłego żarcia.
Pozdrawiam
Antek
Każdy ma swoją metodę na wychodzenie z głodówki. Niektórzy jedzą odrazu normalnie inni wprowadzają pokarmy powoli. Proponuję zjeść jedno jajko i poczekać godzinę. Jak będzie wszystko ok. to zjeść drugie.
Moja najlepsza metoda do tej pory to powolutkie wprowadzanie wołowego bone broth.
Jeśli jajka wywołują taki efekt, to warto następnym razem spróbować samych żółtek. Najlepiej gotowanych.
Możliwości jest wiele. Jedni wychodzą z postu na duszonym drobiu i warzywach, co ma swoje uzasadnienie, bo np mięso drobiowe z ziemniakami nie podrażnia żołądka i jelit po dłuższym niejedzeniu.
Jeśli białko jaj jest nietolerowane przez organizm po dłuższym poście, to warto rozważyć rezygnację z jedzenia jajek całkowicie.