Wysłany: Pon Mar 16, 2026 16:11 Czy każdy przechodzi przesilenie wiosenne?
Czy każdy z powodu przesilenia wiosennego czuje spadek sił i samopoczucia?
Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Pon Mar 16, 2026 17:14, w całości zmieniany 3 razy
RAW0+ Pomógł: 42 razy Dołączył: 11 Wrz 2009 Posty: 2194
Wysłany: Pon Mar 16, 2026 16:50
marcin458 napisał/a:
Czy każdy z powodu przesilenia wiosennego czuje spadek sił i samopoczucia?
Jest to czas w którym organizm ludzki w naszym obszarze klimatycznym jest najbardziej aktywny jeśli chodzi o detoksyfikację ciała. Detoksyfikacja jest bardzo energochłonna i dlatego można czuć duży spadek energii. Toksyny w ciągu roku zawsze się znajdą i każdy to przechodzi w mniejszym lub większym stopniu. To m.in. dlatego Kościół wybrał tę porę roku na Wielki Post.
Ostatnio zmieniony przez RAW0+ Pon Mar 16, 2026 16:50, w całości zmieniany 1 raz
W końcu ustąpiło. Największą zmiane odczułem gdy temperatury na dworzu skoczyły z ok 0 C do 20 C.
Jakieś 7-10-może góra 14 dni było gorsze teraz znowu czuje sie normalnie.
Nie znalazłem innej przyczyny niż przesilenie wiosenne tego gorszego troche samopoczucia.
Pozdrawiam
Marcin
Nie znalazłem innej przyczyny niż przesilenie wiosenne tego gorszego troche samopoczucia.
Moze wojna na dalekim wschodzie? To chyba ojczyzna Majstrow, tzn Mistrzow....
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.