Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Bez ogródek
Autor Wiadomość
Strix aluco 

Wysłany: Czw Cze 25, 2026 21:30   Bez ogródek

Może dla odziany i za zgodą Armina otworzyć tu wątek pod sztanderem wolności słowa.

Szczerze mówiąc już rzygać mi się chce tą poprawnością polityczną wszelkiego rodzaju.
Nie chce mi się wierzyć, że to tylko moje odczucia.

Strix aluco 

Wysłany: Czw Cze 25, 2026 23:18   

https://www.youtube.com/l...6iVHbxIkWtYOtkv
Zgadzam się z Kukizem, że jeśli taki stan świadomości polskiego społeczeństwa będzie trwał przez jakiś czas, to z czasem będzie to społeczeństwo debili.
To nie jest fikcja. Zbliżamy się do scenariusza filmu "Idokracja". Kto wie czy już w nim częściowo nie tkwimy.

zyon 

Wysłany: Czw Cze 25, 2026 23:26   

Admin jest do bolu poprawny politycznie i taki watek nie ma sensu. Jak nazwiesz "Bez ogrodek ale #SilniRazem" to moze bedzie to mialo sens.
Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.

Strix aluco 

Wysłany: Pią Cze 26, 2026 00:09   

zyon napisał/a:
Admin jest do bolu poprawny politycznie i taki watek nie ma sensu. Jak nazwiesz "Bez ogrodek ale #SilniRazem" to moze bedzie to mialo sens.

Krótko tu jestem w porównaniu do weteranów forum, ale pamiętam innego Witolda Jarmołowicza.
Jakieś peryferia osobowości się zmieniają, ale rdzeń jest niezmienny.
Być może sądzę po sobie, więc nieobiektywnie.
Ja za swoje antyszczepionkowie i ogólnie za antygłównonurtowe poglądy zapłaciłem ogromną cenę.
Nie każdy tak ma.
Naraziłem się wielu odmawiając szczepienia na srovida19 i krytykując w tym czasie oficjalną narrację.
Do dziś ponoszę tego konsekwecje, ale było warto, bo to wiem z twardych danych, które dziś wychodzą.
Który może się pochwalić tym, że nie przyjął żadnej szczecinki na covid? Podejrzewam, że znikomy procent, może promil.

Gutek 

Wysłany: Pią Cze 26, 2026 03:02   

Strix aluco napisał/a:
Który może się pochwalić tym, że nie przyjął żadnej szczecinki na covid? .

Ja mogę. ;)

Strix aluco 

Wysłany: Pią Cze 26, 2026 07:11   

Gutek napisał/a:
Strix aluco napisał/a:

Ja mogę. ;)

To gratuluję, ale dwie osoby na forum to trochę malo. :evil:

Strix aluco 

Wysłany: Pią Cze 26, 2026 10:12   

Rymanowski, Parafianowicz: Bohater czy mitoman?
https://www.youtube.com/l...yJGr9jrKf6rF0cQ

Podoba mi się podejście Parafianowicza do tematu.
Obejrzenie tego wywiadu bardzo zmienia optykę.
Książka zresztą też świetna.

zyon 

Wysłany: Pią Cze 26, 2026 11:42   

Strix aluco napisał/a:
Krótko tu jestem w porównaniu do weteranów forum, ale pamiętam innego Witolda Jarmołowicza.

Ja tez. Tryby polityki wolno miela intelekt ale skutecznie. Udalo im sie podzielic ludzi i posortowac myslenie wg tych kategorii

Strix aluco napisał/a:
Gutek napisał/a:
Strix aluco napisał/a:

Ja mogę. ;)

To oczywiste, ze nie przyjalem eksperymentalnego keczupu. Moj kolega przyjal, bo chcial na ciepla plaze w okolicy Grecji. Teraz go odwiedzam w listopadzie, nie wiem czy zaluje, bo nic nie mowi.
Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.

Strix aluco 

Wysłany: Pią Cze 26, 2026 11:53   

zyon napisał/a:
Strix aluco napisał/a:

Ja tez. Tryby polityki wolno miela intelekt ale skutecznie. Udalo im sie podzielic ludzi i posortowac myslenie wg tych kategorii

Strix aluco napisał/a:
Gutek napisał/a:
Strix aluco napisał/a:

Ja mogę. ;)

To oczywiste, ze nie przyjalem eksperymentalnego keczupu. Moj kolega przyjal, bo chcial na ciepla plaze w okolicy Grecji. Teraz go odwiedzam w listopadzie, nie wiem czy zaluje, bo nic nie mowi.

Nie lubię Trumpa. Wolałem Busha juniora, chociaż tak jak Biden też nie był do końca z mojej bajki.
Podobnie zresztą jak Obama czy Clinton.
Mam sentyment do Reagana, albo może do czasów w których był prezydentem. Trudno mi to jednoznacznie określić. Wydaje mi się, że to tak pół na pół, ze wskazaniem na prezydenturę Reagana.
Podobnie jest zresztą z europejskimi przywódcami typu Mitterand. Po nim Francja jechała już po równi pochyłej w przepaść. Tak można by wymieniać po kolei.
Jedynie Chińczyki trzymają się mocno, że tak bezczelnie sparafrazuję ten cytat w odniesieniu do Xi Jinpinga i jego poprzedników.

Strix aluco 

Wysłany: Pią Cze 26, 2026 13:59   

No proszę. Dało się.
Po ostatnich filmach Tomasza Kwaśniewskiego u Sławomira Piwowarczyka widać, że Tomasz zrzucił trochę kilogramów.
Nie jest to dużo, ale od razu widać różnicę.
Można? Można.
Ostatnio zmieniony przez Strix aluco Pią Cze 26, 2026 13:59, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu