https://www.youtube.com/l...6iVHbxIkWtYOtkv
Zgadzam się z Kukizem, że jeśli taki stan świadomości polskiego społeczeństwa będzie trwał przez jakiś czas, to z czasem będzie to społeczeństwo debili.
To nie jest fikcja. Zbliżamy się do scenariusza filmu "Idokracja". Kto wie czy już w nim częściowo nie tkwimy.
Admin jest do bolu poprawny politycznie i taki watek nie ma sensu. Jak nazwiesz "Bez ogrodek ale #SilniRazem" to moze bedzie to mialo sens.
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
Admin jest do bolu poprawny politycznie i taki watek nie ma sensu. Jak nazwiesz "Bez ogrodek ale #SilniRazem" to moze bedzie to mialo sens.
Krótko tu jestem w porównaniu do weteranów forum, ale pamiętam innego Witolda Jarmołowicza.
Jakieś peryferia osobowości się zmieniają, ale rdzeń jest niezmienny.
Być może sądzę po sobie, więc nieobiektywnie.
Ja za swoje antyszczepionkowie i ogólnie za antygłównonurtowe poglądy zapłaciłem ogromną cenę.
Nie każdy tak ma.
Naraziłem się wielu odmawiając szczepienia na srovida19 i krytykując w tym czasie oficjalną narrację.
Do dziś ponoszę tego konsekwecje, ale było warto, bo to wiem z twardych danych, które dziś wychodzą.
Który może się pochwalić tym, że nie przyjął żadnej szczecinki na covid? Podejrzewam, że znikomy procent, może promil.
Gutek Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Kwi 2011 Posty: 141 Skąd: New Jersey
Wysłany: Pią Cze 26, 2026 03:02
Strix aluco napisał/a:
Który może się pochwalić tym, że nie przyjął żadnej szczecinki na covid? .
Krótko tu jestem w porównaniu do weteranów forum, ale pamiętam innego Witolda Jarmołowicza.
Ja tez. Tryby polityki wolno miela intelekt ale skutecznie. Udalo im sie podzielic ludzi i posortowac myslenie wg tych kategorii
Strix aluco napisał/a:
Gutek napisał/a:
Strix aluco napisał/a:
Ja mogę.
To gratuluję, ale dwie osoby na forum to trochę malo.
To oczywiste, ze nie przyjalem eksperymentalnego keczupu. Moj kolega przyjal, bo chcial na ciepla plaze w okolicy Grecji. Teraz go odwiedzam w listopadzie, nie wiem czy zaluje, bo nic nie mowi.
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
Ja tez. Tryby polityki wolno miela intelekt ale skutecznie. Udalo im sie podzielic ludzi i posortowac myslenie wg tych kategorii
Strix aluco napisał/a:
Gutek napisał/a:
Strix aluco napisał/a:
Ja mogę.
To gratuluję, ale dwie osoby na forum to trochę malo.
To oczywiste, ze nie przyjalem eksperymentalnego keczupu. Moj kolega przyjal, bo chcial na ciepla plaze w okolicy Grecji. Teraz go odwiedzam w listopadzie, nie wiem czy zaluje, bo nic nie mowi.
Nie lubię Trumpa. Wolałem Busha juniora, chociaż tak jak Biden też nie był do końca z mojej bajki.
Podobnie zresztą jak Obama czy Clinton.
Mam sentyment do Reagana, albo może do czasów w których był prezydentem. Trudno mi to jednoznacznie określić. Wydaje mi się, że to tak pół na pół, ze wskazaniem na prezydenturę Reagana.
Podobnie jest zresztą z europejskimi przywódcami typu Mitterand. Po nim Francja jechała już po równi pochyłej w przepaść. Tak można by wymieniać po kolei.
Jedynie Chińczyki trzymają się mocno, że tak bezczelnie sparafrazuję ten cytat w odniesieniu do Xi Jinpinga i jego poprzedników.
No proszę. Dało się.
Po ostatnich filmach Tomasza Kwaśniewskiego u Sławomira Piwowarczyka widać, że Tomasz zrzucił trochę kilogramów.
Nie jest to dużo, ale od razu widać różnicę.
Można? Można.
Ostatnio zmieniony przez Strix aluco Pią Cze 26, 2026 13:59, w całości zmieniany 1 raz