Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Sardynka świeża

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

20.6

9.6

0



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

169

Odpadki [%]:

53

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

2.6

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

2.5

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

1.6

Węglowodany ogółem [g]:

0

Cholesterol [mg]:

80

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

120

Potas [mg]:

360

Wapń [mg]:

84

Fosfor [mg]:

270

Żelazo [mg]:

1.4

Magnez [mg]:

31

Witamina A* [µg]:

20

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

11

Witamina E [mg]:

0.29

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.02

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.22

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

6.7

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer