Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Bakłażan

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

1.1

0.1

3.8



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

21

Odpadki [%]:

19

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.02

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.01

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.04

Węglowodany ogółem [g]:

6.3

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.1

Błonnik pokarmowy [g]:

2.5

Sód [mg]:

2

Potas [mg]:

305

Wapń [mg]:

18

Fosfor [mg]:

33

Żelazo [mg]:

0.6

Magnez [mg]:

16

Witamina A* [µg]:

7

Beta-karoten [µg]:

42

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.09

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.02

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.6

Witamina C [mg]:

2



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer