Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Brukselka

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

4.7

0.5

3.3



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

37

Odpadki [%]:

24

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.07

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.01

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.3

Węglowodany ogółem [g]:

8.7

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.8

Błonnik pokarmowy [g]:

5.4

Sód [mg]:

10

Potas [mg]:

416

Wapń [mg]:

57

Fosfor [mg]:

33

Żelazo [mg]:

0.9

Magnez [mg]:

21

Witamina A* [µg]:

74

Beta-karoten [µg]:

447

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.88

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.08

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.16

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.7

Witamina C [mg]:

94



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer