Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Dynia

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

1.3

0.3

4.9



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

28

Odpadki [%]:

40

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.06

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.02

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.13

Węglowodany ogółem [g]:

7.7

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

2.1

Błonnik pokarmowy [g]:

2.8

Sód [mg]:

4

Potas [mg]:

278

Wapń [mg]:

66

Fosfor [mg]:

43

Żelazo [mg]:

0.8

Magnez [mg]:

14

Witamina A* [µg]:

496

Beta-karoten [µg]:

2974

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

1.03

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.05

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.12

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.5

Witamina C [mg]:

8



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer