Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Jarmuż

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

3.3

0.7

2.3



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

29

Odpadki [%]:

38

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.05

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.01

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.26

Węglowodany ogółem [g]:

6.1

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

1

Błonnik pokarmowy [g]:

3.8

Sód [mg]:

12

Potas [mg]:

530

Wapń [mg]:

157

Fosfor [mg]:

56

Żelazo [mg]:

1.7

Magnez [mg]:

30

Witamina A* [µg]:

892

Beta-karoten [µg]:

5350

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

1.7

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.11

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.2

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

1.6

Witamina C [mg]:

120



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer