Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Kapusta biała

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

1.7

0.2

4.9



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

29

Odpadki [%]:

16

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.03

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.11

Węglowodany ogółem [g]:

7.4

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.4

Błonnik pokarmowy [g]:

2.5

Sód [mg]:

19

Potas [mg]:

228

Wapń [mg]:

67

Fosfor [mg]:

33

Żelazo [mg]:

0.3

Magnez [mg]:

13

Witamina A* [µg]:

9

Beta-karoten [µg]:

52

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

1.67

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.072

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.06

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.36

Witamina C [mg]:

48



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer