Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Marchew

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

1

0.2

5.1



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

27

Odpadki [%]:

26

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.04

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.12

Węglowodany ogółem [g]:

8.7

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

2

Błonnik pokarmowy [g]:

3.6

Sód [mg]:

82

Potas [mg]:

282

Wapń [mg]:

36

Fosfor [mg]:

32

Żelazo [mg]:

0.5

Magnez [mg]:

16

Witamina A* [µg]:

1656

Beta-karoten [µg]:

9938

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.51

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.054

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.054

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.45

Witamina C [mg]:

3.4



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer