Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Pomidor

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

0.9

0.2

2.4



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

15

Odpadki [%]:

4

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.05

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.02

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.12

Węglowodany ogółem [g]:

3.6

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.1

Błonnik pokarmowy [g]:

1.2

Sód [mg]:

8

Potas [mg]:

282

Wapń [mg]:

9

Fosfor [mg]:

21

Żelazo [mg]:

0.5

Magnez [mg]:

8

Witamina A* [µg]:

107

Beta-karoten [µg]:

640

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

1.22

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.064

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.042

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

1

Witamina C [mg]:

23



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer