Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Soczewica, kiełki

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

9

0.6

19.1



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

119

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.07

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.12

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.24

Węglowodany ogółem [g]:

22.1

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.8

Błonnik pokarmowy [g]:

3

Sód [mg]:

9

Potas [mg]:

292

Wapń [mg]:

29

Fosfor [mg]:

156

Żelazo [mg]:

2.9

Magnez [mg]:

43

Witamina A* [µg]:

5

Beta-karoten [µg]:

30

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.4

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.23

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.13

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

1.1

Witamina C [mg]:

17



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer