Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Szpinak

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

2.6

0.4

0.4



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

16

Odpadki [%]:

20

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.04

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.03

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.24

Węglowodany ogółem [g]:

3

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.2

Błonnik pokarmowy [g]:

2.6

Sód [mg]:

26

Potas [mg]:

235

Wapń [mg]:

93

Fosfor [mg]:

29

Żelazo [mg]:

2.8

Magnez [mg]:

53

Witamina A* [µg]:

707

Beta-karoten [µg]:

4243

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

1.88

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.106

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.192

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.58

Witamina C [mg]:

67.8



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer