Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Pieczarka uprawna świeża

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

2.7

0.4

0.6



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

17

Odpadki [%]:

11

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.07

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.03

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.23

Węglowodany ogółem [g]:

2.6

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.1

Błonnik pokarmowy [g]:

2

Sód [mg]:

6

Potas [mg]:

289

Wapń [mg]:

11

Fosfor [mg]:

165

Żelazo [mg]:

0.9

Magnez [mg]:

12

Witamina A* [µg]:

2

Beta-karoten [µg]:

10

Witamina D [µg]:

1.94

Witamina E [mg]:

0.11

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.023

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.599

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

4.81

Witamina C [mg]:

5



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer