Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Awokado

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

2

15.3

4.1



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

160

Odpadki [%]:

33

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

1.8

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

11.51

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

1.33

Węglowodany ogółem [g]:

7.4

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.1

Błonnik pokarmowy [g]:

3.3

Sód [mg]:

10

Potas [mg]:

600

Wapń [mg]:

11

Fosfor [mg]:

41

Żelazo [mg]:

1

Magnez [mg]:

39

Witamina A* [µg]:

7

Beta-karoten [µg]:

42

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

1.3

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.11

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.12

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

1.9

Witamina C [mg]:

8



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer