Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Czarne jagody

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

0.8

0.6

9



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

45

Odpadki [%]:

2

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.02

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.07

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.39

Węglowodany ogółem [g]:

12.2

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.4

Błonnik pokarmowy [g]:

3.2

Sód [mg]:

1

Potas [mg]:

62

Wapń [mg]:

15

Fosfor [mg]:

14

Żelazo [mg]:

0.7

Magnez [mg]:

2

Witamina A* [µg]:

6

Beta-karoten [µg]:

34

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

1.88

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.018

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.018

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.28

Witamina C [mg]:

14.7



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer