Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Jabłko

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

0.4

0.4

10.1



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

46

Odpadki [%]:

27

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.04

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.01

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.09

Węglowodany ogółem [g]:

12.1

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

3.1

Błonnik pokarmowy [g]:

2

Sód [mg]:

2

Potas [mg]:

134

Wapń [mg]:

4

Fosfor [mg]:

9

Żelazo [mg]:

0.3

Magnez [mg]:

3

Witamina A* [µg]:

4

Beta-karoten [µg]:

24

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.49

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.034

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.026

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.17

Witamina C [mg]:

9.2



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer