Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Mandarynki

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

0.6

0.2

9.3



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

42

Odpadki [%]:

25

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.02

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.03

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.04

Węglowodany ogółem [g]:

11.2

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

7.1

Błonnik pokarmowy [g]:

1.9

Sód [mg]:

1

Potas [mg]:

189

Wapń [mg]:

30

Fosfor [mg]:

18

Żelazo [mg]:

0.3

Magnez [mg]:

17

Witamina A* [µg]:

16

Beta-karoten [µg]:

97

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.2

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.105

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.022

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.2

Witamina C [mg]:

30.8



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer