Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Dynia, pestki

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

24.5

45.8

12.7



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

556

Odpadki [%]:

26

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

8.67

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

15.5

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

20.9

Węglowodany ogółem [g]:

18

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

1.1

Błonnik pokarmowy [g]:

5.3

Sód [mg]:

18

Potas [mg]:

810

Wapń [mg]:

43

Fosfor [mg]:

1170

Żelazo [mg]:

15

Magnez [mg]:

540

Witamina A* [µg]:

38

Beta-karoten [µg]:

228

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

26

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.21

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.32

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

1.7

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer