Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
poprawa nicka na prawdępiszący
Autor Wiadomość
marcin458 

Wysłany: Pon Gru 01, 2025 19:59   poprawa nicka na prawdępiszący

Panie Witoldzie Pan poprawi nazwa nicka na prawdępiszący bo komuś wdała sie literówka.
Pozdrawiam
marcin

marcin458 

Wysłany: Wto Gru 02, 2025 16:06   

Ktoś wpisał prwadępiszący zamiast prawdępiszący.
Pan poprawi. Sam wiem bo administrowałem fora że wystarczy w panelu admina zmienić nazwe nicka.
Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Wto Gru 02, 2025 16:06, w całości zmieniany 1 raz  

Strix aluco 

Wysłany: Wto Gru 02, 2025 16:35   

marcin458 napisał/a:
Pan poprawi. Sam wiem bo administrowałem fora że wystarczy w panelu admina zmienić nazwe nicka.
Pozdrawiam
Marcin

Biorąc pod uwagę kunszt gramatyczny posta użytkownika piszacego tą objawioną prawdę, to jest to tekst wysmarowany w twoim stylu.
Jeśli już piszesz z kilku kont te głupoty, to przynajmniej się postaraj nie robić byków od samego nicka poczynając.
Mnie zdarzyło się zrobić byka w tytule tematu, ale nigdy w nicku przy zakładaniu konta.
Do takiego czegoś to trzeba mieć jednak talent.
Teoria piszącego "prawdę" jest tak samo prawdziwa jak i sam nick.
Psychopaci potrafią dbać o swoje zwierzątka nie dlatego, że je kochają.
Adolf Hitler był miłośnikiem zwierząt i wykazywał się poczuciem humoru.

marcin458 

Wysłany: Wto Gru 02, 2025 16:45   

grzegorz to nie jest mój nick "prawdępiszący".Ja mam jedno konto marcin458 i żadnego innego.Tak z życzliwości jak zauważyłem że ktoś zrobił byka niechcący poprosiłem admina o poprawienie.Więc to nie ja.
Pozdrawiam
Marcin

zyon 

Wysłany: Wto Gru 02, 2025 18:07   

Strix aluco napisał/a:
marcin458 napisał/a:
Pozdrawiam
Marcin

Biorąc pod uwagę kunszt gramatyczny posta użytkownika piszacego tą objawioną prawdę, to jest to tekst wysmarowany w twoim stylu.
Jeśli już piszesz z kilku kont te głupoty, to przynajmniej się postaraj nie robić byków od samego nicka poczynając.
Mnie zdarzyło się zrobić byka w tytule tematu, ale nigdy w nicku przy zakładaniu konta.
Do takiego czegoś to trzeba mieć jednak talent.
Teoria piszącego "prawdę" jest tak samo prawdziwa jak i sam nick.
Psychopaci potrafią dbać o swoje zwierzątka nie dlatego, że je kochają.
Adolf Hitler był miłośnikiem zwierząt i wykazywał się poczuciem humoru.

Prawda wyglada tak, ze ktos (o ile nie jest to kolejne multikonto marcina) zalozyl sobie konto pod swoim nickiem i nikomu nic do tego jak brzmi ten nick. Moze autor chcial wlasnie taki, a biorac pod uwage, ze zalogowal sie nim, to najwyrazjniej ten nick mu pasuje.

Pisalem, ze marcin jest jak socjalizm, walczy z problemami nieznanymi gdzie indziej, i tutaj tez chce niczym socjalista poprawiac komus jego wlasna nazwe bez pytania go o zdanie, co jest juz szczytem bezczelnosci w wykonaniu tego grubasa. Jezeli ten ktos, nie jest kolejnym kontem marcina to sam moze napisac do admina. Biorac pod uwage, ze marcin jest administratorem forum, na ktorym zarejestrowanych jest 5 osob, to mozna sie nie dziwic, ze nie ma bladego pojecia o zarzadzaniu cudzymi danymi
Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.

Witold Jarmolowicz 
Site Admin

Wysłany: Śro Gru 03, 2025 09:43   

Panowie, mniej powagi.
Może nick prwdępiszący to prowokacja, żeby podkręcić emocje.
Co do Hitlera, to jednak wątpię w jego poczucie humoru. Mein Kampf to straszny gniot, jakby maturzysta w mękach płodził elukubrację.
To już ten bażant Trump wykazuje większe poczucie humoru, z elementami groteski, ale jednak.
JW

Strix aluco 

Wysłany: Śro Gru 03, 2025 11:10   

Witold Jarmolowicz napisał/a:
Co do Hitlera, to jednak wątpię w jego poczucie humoru. Mein Kampf to straszny gniot, jakby maturzysta w mękach płodził elukubrację.
To już ten bażant Trump wykazuje większe poczucie humoru, z elementami groteski, ale jednak.
JW

Na podstawie pierwszej książki można ocenić czy Adolf Hitler miał poczucie humoru.
Dwie kolejne to już jakby suplement do jego biografii.

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/246153/hitler-narodziny-zla-1889-1939

https://www.empik.com/on-...32056,ksiazka-p

https://www.wydawnictwoli...kt/3546/laskawe

Tylko proszę bez podtekstów, że to propaganda na rzecz relatywizowania zła.
Warto przeczytać całość i nie wydawać osadów na podstawie streszczeń.

marcin458 

Wysłany: Śro Gru 03, 2025 13:14   

ten bażant

:D :D :D
Pozdrawiam
Marcin

zyon 

Wysłany: Śro Gru 03, 2025 13:53   

Nie mial chyba nawet sredniego wyksztalcenia, byl zwyklym kapralem, trudno oczekiwac czegos poetyckiego, i fakt, czyta sie koszmarnie. Ale czy mial poczucie humoru nie wiadomo, podobno poczucie humoru wegan jest legendarne.
Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.

Strix aluco 

Wysłany: Śro Gru 03, 2025 21:39   

zyon napisał/a:

Nie mial chyba nawet sredniego wyksztalcenia, byl zwyklym kapralem, trudno oczekiwac czegos poetyckiego, i fakt, czyta sie koszmarnie. Ale czy mial poczucie humoru nie wiadomo, podobno poczucie humoru wegan jest legendarne.

Taki argument można łatwo zbić licznymi przykładami.
Mark Twain, John D Rockefeller, Henry Ford, Mark Zuckerberg, Steve Jobs i tysiące im podobnych nie mieli formalnie średniego wykształcenia.
Nie wspominając o Albercie Einsteinie, który ledwo przebrnął przez studia, a wcześniej był uznawany przez nauczycieli za niezbyt lotny umysł.
Posłużyć się tu można słowami jednego z biografów Adolfa Hitlera - "Gdyby A. Hitler zakończył karierę polityka w 1939 roku, to do dziś byłby uznawany za przywódcę Niemiec wszechczasów".
Adolf Hitler nie był tylko politykiem, ale też umiał robić interesy. Z tantiem za Mein Kampf zebrał nie małą sumkę.
Nie pochodził z biednej rodziny, ale też nie z bardzo bogatej.
Od lat zachęcam tu do pogłębiania wiedzy z zakresu Historii.
Zaniedbuje się naukę Historii w krajach biednych. W bogatych nikt tego błędu nie robił i nie robi.
Skutki tego widać gołym okiem.

PS z piszącym prawdę nie da się polemizować z prostej przyczyny - nie wiadomo o co mu chodzi.
Tekst wygląda jakby go pisał półanalfabeta na psychotropach.
Ostatnio zmieniony przez Strix aluco Śro Gru 03, 2025 21:40, w całości zmieniany 1 raz  

zyon 

Wysłany: Śro Gru 03, 2025 21:47   

Strix aluco napisał/a:
Mark Twain, John D Rockefeller, Henry Ford, Mark Zuckerberg, Steve Jobs i tysiące im podobnych nie mieli formalnie średniego wykształcenia.

To oczywiscie byla ironia, ale juz byly tu na forum o tym rozmowy, chodzilo mi wylacznie o kunszt pisarski a raczej anty-kunszt Wuja Adolfa, bo jego ksiazke naprawde ciezko sie czyta. Oprocz Twaina, ktory byl fenomenem, reszta wymienionych ksiazek nie pisala chyba oprocz Forda.

Adolf Hitler niedlugo bedzie a moze juz jest obiektem rewizjonizmu historycznego, bo coraz czesciej slychac z roznych stron zdania, zwlaszcza w kontekscie aktualnej hekatomby Palestyny, ze wcale nie chcial tak zke.

Strix aluco 

Wysłany: Śro Gru 03, 2025 22:05   

zyon napisał/a:
Strix aluco napisał/a:

To oczywiscie byla ironia, ale juz byly tu na forum o tym rozmowy, chodzilo mi wylacznie o kunszt pisarski a raczej anty-kunszt Wuja Adolfa, bo jego ksiazke naprawde ciezko sie czyta. Oprocz Twaina, ktory byl fenomenem, reszta wymienionych ksiazek nie pisala chyba oprocz Forda.

Adolf Hitler niedlugo bedzie a moze juz jest obiektem rewizjonizmu historycznego, bo coraz czesciej slychac z roznych stron zdania, zwlaszcza w kontekscie aktualnej hekatomby Palestyny, ze wcale nie chcial tak zke.

Dlatego zawsze ostrzegam przed relatywizowaniem zła.
Nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy może się to wymknąć z pod kontroli.
George Carlin mówił: "Nigdy nie lekceważ głupich ludzi w dużej ilości."

Witold Jarmolowicz 
Site Admin

Wysłany: Czw Gru 04, 2025 09:49   

Strix aluco napisał/a:
O to to!
Niestety, studia nie czynią głupca mądrym i przyzwoitym, co widać po "naszych" posłach i prezydentach. Wałęsa skończył zawodówkę, Kwaśniewski studiów nie skończył, jak Sienkiewicz, Prus, Żeromski, Reymont. Reszta jest milczeniem. Albo Collegium Humanum. :]
JW

PS. Można dodać, że George Carlin porzucił szkołę w wieku 14 lat, próbował sił w służbach radarowych a w wieku 22 lat rozpoczął swoją karierę światowej klasy stand-upera.

Strix aluco 

Wysłany: Czw Gru 04, 2025 22:04   

Strix aluco napisał/a:
O to to!
Niestety, studia nie czynią głupca mądrym i przyzwoitym, co widać po "naszych" posłach i prezydentach. Wałęsa skończył zawodówkę, Kwaśniewski studiów nie skończył, jak Sienkiewicz, Prus, Żeromski, Reymont. Reszta jest milczeniem. Albo Collegium Humanum. :]
JW

PS. Można dodać, że George Carlin porzucił szkołę w wieku 14 lat, próbował sił w służbach radarowych a w wieku 22 lat rozpoczął swoją karierę światowej klasy stand-upera.

I pomyśleć, że mając taką Historię, byliśmy jeszcze nie tak dawno bliscy dyktatury.
Może nie bliscy III Rzeszy ale PRL bis na pewno.
Jeśli ktoś z perspektywy czasu nie odczuwa niepokoju kiedy wraca wspomnieniami do dwóch ostatnich kadencji PiSu, to niech sobie wyobrazi sytuację w której tacy ludzie zyskali by władzę na miarę tej, jaką miała NSDAP w latach 30 XX wieku w ówczesnych Niemczech.
Ludzie którzy naokoło widzieli tylko wrogów, którzy wywołali w ⅓ czterdziestomilionowego społeczeństwa syndrom oblężonej twierdzy. Ludzie o poczuciu całkowitej bezkarności.
To była równia pochyła biegnąca w przepaść.
Ostatnio zmieniony przez Strix aluco Czw Gru 04, 2025 22:12, w całości zmieniany 3 razy  

Odpowiedz do tematu