Wysłany: Pon Lip 05, 2021 22:27 Problemy z korzystaniem z forum
Ostatnio przez 5 dni miałem problem z korzystaniem z forum.
Z internetu ze smartfona z hotspotu wifi logowałem sie na laptopie i wyskakiwało że zostałem zbanowany i za holere nie mogłem korzystać z forum.Pisałem do pana Witolda i nic nie pomagało.
Potem znowu na komputerze stacjonarnym gdzie zazwyczaj korzystałem udało sie wejść i bez problemu pisać.
Czasami tak się zdarza i nie ma to nic wspólnego z banowaniem.
W tym wypadku nie znalazłem przyczyny.
W przypadku Windowsa 10 trzeba czasem logować się dwukrotnie.
Niedawno po przelaniu kwoty do pewnego banku dostałem pieniądze z powrotem z adnotacją: błędny numer konta. Następnego dnia przelew na to samo konto poszedł bez problemu.
Więc najlepszym też się zdarza.
JW
Ja mam podobny problem korzystając z Internetu Domowego T-Mobile.
Na tym samym laptopie podpiętym do innego WiFi, wszystko jest OK.
Poderzewam, że IP "nie podoba się", bo z VPNem jest OK.
Wysłany: Pią Lip 09, 2021 17:07 Re: Problemy z korzystaniem z forum
marcin458 napisał/a:
Z internetu ze smartfona z hotspotu wifi logowałem sie na laptopie i wyskakiwało że zostałem zbanowany i za holere nie mogłem korzystać z forum.Pisałem do pana Witolda i nic nie pomagało.
Potem znowu na komputerze stacjonarnym gdzie zazwyczaj korzystałem udało sie wejść i bez problemu pisać.
Dostales szczepionke ze starym nadajnikiem
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
Wysłany: Pią Lip 09, 2021 20:35 Re: Problemy z korzystaniem z forum
zyon napisał/a:
marcin458 napisał/a:
Dostales szczepionke ze starym nadajnikiem
Możliwe, że sieć zakłóca grafen który wstrzyknęli tobie razem ze szczepionką.
Ja mam podobny problem korzystając z Internetu Domowego T-Mobile.
Na tym samym laptopie podpiętym do innego WiFi, wszystko jest OK.
Poderzewam, że IP "nie podoba się", bo z VPNem jest OK.
Pozdrawiam,
Mam to samo jak z T-Mobile chce wbic
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
Probowałem dzisiaj ze smartfona t mobile wejść na forum
efekt? "you have been banned"
coś ze smartfonów i z t mobila jest kicha
i to źle bo część ludzi nie wejdzie na forum
Czas chyba na zwiększenie możliwości hostingu.
Ostatni widze że po 400 osób przegląda forum albo i wiecej. Potrzeba wiecej transferu bo ostanio chciałem wejść i wyskoczyło że "too many conncetions. could not connect to database" i forum sie nie wczytywało. Z takim tłokiem możliwe że hosting zaczyna nie dawać rady i jest za słaby.Chyba wystarczy wykupienie dodatkowego transferu miesiecznego a może coś innego.
Pozdrawiam
Marcin
Faktycznie ostatnio sa problemy, nie da sie zalogowac na forum, w kolko wuyrzuca. Nie wiem czy jakies ustawiebnia sie zmienily ale jest to znacznie utrudnione.
Bywają takie problemy.
Jeżeli po zalogowaniu nie nastąpiło zalogowanie, trzeba jeszcze raz kliknąć przycisk zaloguj i ewentualnie na drugiej karcie przeglądarki otworzyć jeszcze raz stronę forum.
No i przed wysłaniem postu obowiązkowo zapamiętać tekst, żeby w razie wylogowania można było się powtórnie zalogować i wkleić ten tekst bez utraty wiekopomnych elukubracji.
JW
Nie jest to jakos specjalnie meczace biorac pod uwage, ze wiekszosc osob tu piszacych skupia sie na jakichs generowanych z palca manifestach bez mozliwosci polemiki.
Marcin sztucznie rozdmuchał problem.
Tylko w Google Chrome pojawia się komunikat o tym, że strona jest rzekomo niebezpieczna.
Nie ma żadnych problemów jeśli wchodzi się z firefoksa albo microsoft edge.
RAW0+ Pomógł: 42 razy Dołączył: 11 Wrz 2009 Posty: 2198
Wysłany: Pon Kwi 06, 2026 19:32
Witold Jarmolowicz napisał/a:
Bywają takie problemy.
Wystarczy usunąć cookies (ciasteczka) danej witryny.
Dzisiaj kilka razy znowu "Critical error ,Could not connect to the database.Too many connections"
Nie jestem żadnym specjalistą od hostingu ale może to być zbyt mały transfer.Można sie dopytać dostawce hostingu czemu tak jest i czego potrzeba w tej sytuacji czy transferu czy coś innego i u niego to dobrać.Oczywiście może wymyślić niepotrzebne 10x wiecej rzeczy by zarobić ale takie ryzyko jest tam gdzie są pieniądze w grze.
Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony przez marcin458 Wto Kwi 07, 2026 12:53, w całości zmieniany 1 raz