Przemysł spożywczy w USA ma 3 lata na wycofanie ze sprzedaży MARGARYN
i innych produktów zawierających tłuszcze typu trans (takie jak w margarynach).
NARESZCIE !!!! Ciekawe kiedy stanie się to w Polsce ?????
A teraz .. UWAGA ! :
1.Skąd ta decyzja ? bo... jak ustalono, krótko mówiąc JEST TO PRODUKT NIEBEZPIECZNY
dla zdrowia człowieka !
2.W oficjalnym dokumencie wydanym przez FDA (Agencja ds. Leków i Żywności)
"Czynności podjęte przez Agencji związane z tym głównym (tj. margaryny)
źródłem sztucznych kwasów tłuszczowych typu trans, wskazują na
zaangażowanie Agencji w ochronę zdrowia serc obywateli USA."
To jest ta sama agencja, która to wszystko wprowadzała, to ta sama agencja,
która pozwala na wprowadzanie jeszcze bardziej niebezpiecznych dla zdrowia
STATYN !! (czyli substancji obniżających cholesterol)
3. Ale najlepsze jest tutaj :
"Oczekuje się, że podjęte przez Agencję działanie spowoduje zmniejszenie
ilości przypadków choroby wieńcowej i zapobiegnie tysiącom śmiertelnych
zawałów serca jakie zdarzają się każdego roku"
Czy to oznacza, że w takim razie choroba wieńcowa i zawały były WYNIKIEM
spożywania margaryn??? Na to wychodzi.
Jeśli tak, to okazuje si]ę, że margaryny są groźne dla zdrowia człowieka,
sprzyjają rozwojowi choroby wieńcowej i sprzyjają zawałom serca!
A teraz popatrzcie CO jest napisane na opakowaniu.
"Produkt zalecany przez lekarzy" !!!!!!!!
_________________ "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację... która zmieni świat."
D. Icke http://davidicke.pl/forum/
Ostatnio zmieniony przez Witold Jarmolowicz Pon Lis 21, 2022 11:37, w całości zmieniany 1 raz
To jest pewna informacja? Bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Szczególnie, że Amerykanie to akurat nie słyną ze zdrowego odżywiania.
Cytat:
http://www.fda.gov/NewsEv...s/ucm451237.htm https://wayback.archive-i...s/ucm449162.htm
Based on a thorough review of the scientific evidence, the U.S. Food and Drug Administration today finalized its determination that partially hydrogenated oils (PHOs), the primary dietary source of artificial trans fat in processed foods, are not “generally recognized as safe” or GRAS for use in human food. Food manufacturers will have three years to remove PHOs from products...
"This action is expected to reduce coronary heart disease and prevent thousands of fatal heart attacks every year.”...
Since 2006, manufacturers have been required to include trans fat content information on the Nutrition Facts label of foods. Between 2003 and 2012, the FDA estimates that consumer trans fat consumption decreased about 78 percent and that the labeling rule and industry reformulation of foods were key factors in informing healthier consumer choices and reducing trans fat in foods.
Wyeliminowanie częściowo uwodornionych olejów musi nastąpić w przeciągu trzech lat i uchroni tysiące osób od ciężkich zawałów.
Już od 2006 roku producenci byli zobowiązani do umieszczania na etykietach informacji o zawartości tłuszczów trans, dzięki czemu ich spożycie spadło o 78%
U nas jak na razie tych informacji nie ma, ale przynajmniej zniknęła z Benecolu informacja, że jest zalecany przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi.
No i krzepiąca wiadomość: dawniej w markecie masło zajmowało 10% półek, obecnie na półkach połowa to margaryny, a połowa to już masło. Bez żadnych reklam w telewizorni.
JW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.