Wysłany: Pon Lut 10, 2014 14:14 Naturalne metody na przeziębienie u dziecka
Cześć. Mam mały kłopot z synkiem. Znowu zachorował. Przeziębienie nie ma ostrych objawów, ale się ciągnie zawsze dość długo. Leki swoją drogą, ale zastanawiam się jakie naturalne środki i metody można by jeszcze stosować w takiej sytuacji. Proszę, podawajcie swoje pomysły.
Przede wszystkim rozsądne żywienie niskowęglowodanowe, około 100g węglowodanów. (Żywienie bez cukru nie ma wiele wspólnego z low carb! To nie to samo!) Eliminacja mlecznych.
Wdrożone od zaraz, a nie po latach rozważań i konsultacji.
JW
Tak, to sucha masa z serwatki, czyli odpadu powstającego przy produkcji sera. Ten odpad jest podstawą produkcji odżywek dla ludzkiego potomstwa. Dzięki skarmianiu niemowląt rozwiązany został problem utylizacji tego odpadu. Białko z serwatki, czyli właśnie mleko w proszku jest dodawane również wszędzie, gdzie się da do produktów dla dorosłych.
JW
Kangur Pomógł: 34 razy Wiek: 82 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 3119 Skąd: Australia
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 20:55
Witold Jarmolowicz napisał/a:
Tak, to sucha masa z serwatki, czyli odpadu powstającego przy produkcji sera. Ten odpad jest podstawą produkcji odżywek dla ludzkiego potomstwa. Dzięki skarmianiu niemowląt rozwiązany został problem utylizacji tego odpadu. Białko z serwatki, czyli właśnie mleko w proszku jest dodawane również wszędzie, gdzie się da do produktów dla dorosłych.
JW
Serwatka rowniez jest wykorzystywana w produkcji brazowego sera.
Nastapil samozaplon brazowego sera podczas transportu. 27 ton brazowego sera palilo sie 5 dni w tunelu w Norwegii.
http://en.wikipedia.org/wiki/Brunost
_________________ Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
koffin Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2013 Posty: 482
Wysłany: Śro Lut 12, 2014 04:03
Witold Jarmolowicz napisał/a:
Przede wszystkim rozsądne żywienie niskowęglowodanowe, około 100g węglowodanów. (Żywienie bez cukru nie ma wiele wspólnego z low carb! To nie to samo!) Eliminacja mlecznych.
Wdrożone od zaraz, a nie po latach rozważań i konsultacji.
JW
1.Masło to też mleczne?
2.Po serze norweskim czerwone plamy, suche pod oczami mogą być przyczyną tej serwatki?
Przez laktozę tak dokładnie?
Niby ok, że naturalne, ale czy rzeczywiście można używać swobodnie z tym, co przepisał lekarz? No i czy nie ma problemów z namówieniem dziecka do picia tego?
1.Masło to też mleczne?
2.Po serze norweskim czerwone plamy, suche pod oczami mogą być przyczyną tej serwatki?
Przez laktozę tak dokładnie?
Masło to też mleczne, zawiera niewielkie ilości białek krowich. Bardzo nieliczne osoby nie tolerują masła, dla większości uczulonych nie ma to znaczenia.
Laktoza w zasadzie nie uczula, to jest cukier podobny do buraczanego. Uczulają białka. Laktoza powoduje zaburzenia jelitowe z powodu braku laktazy, enzymu rozkładającego laktozę. Wówczas ten niestrawiony cukier powoduje patologiczny rozrost bakterii jelitowych i to one są odpowiedzialne za sensacje jelitowe.
JW
Niby ok, że naturalne, ale czy rzeczywiście można używać swobodnie z tym, co przepisał lekarz? No i czy nie ma problemów z namówieniem dziecka do picia tego?
U mnie nie było z tym problemów. A co do łączenia z innymi środkami, to raczej bez kłopotu, bo to jest naturalne. Nie ma obaw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.