Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Kiszka krwista

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
14.2359

Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:404
Odpadki [%]:8
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:13.67
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:18.85
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:2.47
Węglowodany ogółem [g]:9.2
Cholesterol [mg]:100
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0.2
Sód [mg]:1062
Potas [mg]:92
Wapń [mg]:23
Fosfor [mg]:95
Żelazo [mg]:16.9
Magnez [mg]:9
Witamina A* [µg]:183
Beta-karoten [µg]:43
Witamina D [µg]:0.1
Witamina E [mg]:0.25
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.111
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.237
Niacyna (Witamina PP) [mg]:2.93
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.