Kiszka krwista
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
14.2 | 35 | 9 |
Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 404 |
Odpadki [%]: | 8 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 13.67 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 18.85 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 2.47 |
Węglowodany ogółem [g]: | 9.2 |
Cholesterol [mg]: | 100 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0.2 |
Sód [mg]: | 1062 |
Potas [mg]: | 92 |
Wapń [mg]: | 23 |
Fosfor [mg]: | 95 |
Żelazo [mg]: | 16.9 |
Magnez [mg]: | 9 |
Witamina A* [µg]: | 183 |
Beta-karoten [µg]: | 43 |
Witamina D [µg]: | 0.1 |
Witamina E [mg]: | 0.25 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.111 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.237 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 2.93 |
Witamina C [mg]: | 0 |