Pasztet pieczony
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
17 | 31.2 | 11.2 |
Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych. Pasztet ze sklepu może składać się nawet w 80% z puree ziemniaczanego. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 390 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 13.02 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 15.89 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 2.22 |
Węglowodany ogółem [g]: | 13.5 |
Cholesterol [mg]: | 370 |
Sacharoza [g]: | 2.8 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 2.3 |
Sód [mg]: | 817 |
Potas [mg]: | 373 |
Wapń [mg]: | 49 |
Fosfor [mg]: | 212 |
Żelazo [mg]: | 5 |
Magnez [mg]: | 33 |
Witamina A* [µg]: | 2225 |
Beta-karoten [µg]: | 115 |
Witamina D [µg]: | 0.62 |
Witamina E [mg]: | 0.85 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.282 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.707 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 5.86 |
Witamina C [mg]: | 4 |