Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Pasztet pieczony

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
1731.211.2

Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych. Pasztet ze sklepu może składać się nawet w 80% z puree ziemniaczanego.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:390
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:13.02
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:15.89
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:2.22
Węglowodany ogółem [g]:13.5
Cholesterol [mg]:370
Sacharoza [g]:2.8
Błonnik pokarmowy [g]:2.3
Sód [mg]:817
Potas [mg]:373
Wapń [mg]:49
Fosfor [mg]:212
Żelazo [mg]:5
Magnez [mg]:33
Witamina A* [µg]:2225
Beta-karoten [µg]:115
Witamina D [µg]:0.62
Witamina E [mg]:0.85
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.282
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.707
Niacyna (Witamina PP) [mg]:5.86
Witamina C [mg]:4

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.