Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Salceson włoski

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
14.629.30

Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:318
Odpadki [%]:20
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:11.38
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:15.8
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:2.12
Węglowodany ogółem [g]:0
Cholesterol [mg]:111
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:815
Potas [mg]:143
Wapń [mg]:40
Fosfor [mg]:60
Żelazo [mg]:2.2
Magnez [mg]:8
Witamina A* [µg]:0
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:0.2
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.054
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.085
Niacyna (Witamina PP) [mg]:2.66
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.