Salceson włoski
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
14.6 | 29.3 | 0 |
Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 318 |
Odpadki [%]: | 20 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 11.38 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 15.8 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 2.12 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0 |
Cholesterol [mg]: | 111 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 815 |
Potas [mg]: | 143 |
Wapń [mg]: | 40 |
Fosfor [mg]: | 60 |
Żelazo [mg]: | 2.2 |
Magnez [mg]: | 8 |
Witamina A* [µg]: | 0 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.2 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.054 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.085 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 2.66 |
Witamina C [mg]: | 0 |