Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Jogurt jagodowy 1,5% tłuszczu

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
3.71.58.4


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:62
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.91
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.48
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.1
Węglowodany ogółem [g]:8.8
Cholesterol [mg]:7
Sacharoza [g]:2.2
Błonnik pokarmowy [g]:0.4
Sód [mg]:48
Potas [mg]:170
Wapń [mg]:134
Fosfor [mg]:96
Żelazo [mg]:0.2
Magnez [mg]:14
Witamina A* [µg]:20
Beta-karoten [µg]:14
Witamina D [µg]:0.01
Witamina E [mg]:0.31
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.041
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.183
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.15
Witamina C [mg]:2.8

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.