Jogurt jagodowy 1,5% tłuszczu
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
3.7 | 1.5 | 8.4 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 62 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.91 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.48 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.1 |
Węglowodany ogółem [g]: | 8.8 |
Cholesterol [mg]: | 7 |
Sacharoza [g]: | 2.2 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0.4 |
Sód [mg]: | 48 |
Potas [mg]: | 170 |
Wapń [mg]: | 134 |
Fosfor [mg]: | 96 |
Żelazo [mg]: | 0.2 |
Magnez [mg]: | 14 |
Witamina A* [µg]: | 20 |
Beta-karoten [µg]: | 14 |
Witamina D [µg]: | 0.01 |
Witamina E [mg]: | 0.31 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.041 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.183 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.15 |
Witamina C [mg]: | 2.8 |