Pieczywo tostowe
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
8.1 | 4.7 | 56.7 |
Uwaga: Zaleca się zakup lub samodzielne przygotowanie pieczywa zgodnego z zasadami diety optymalnej. Nie zaleca się spożywania wybranego produktu. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 305 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 1.32 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 1.78 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.04 |
Węglowodany ogółem [g]: | 58.8 |
Cholesterol [mg]: | 3 |
Sacharoza [g]: | 1.8 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 2.1 |
Sód [mg]: | 488 |
Potas [mg]: | 161 |
Wapń [mg]: | 47 |
Fosfor [mg]: | 100 |
Żelazo [mg]: | 1.2 |
Magnez [mg]: | 23 |
Witamina A* [µg]: | 23 |
Beta-karoten [µg]: | 4 |
Witamina D [µg]: | 0.14 |
Witamina E [mg]: | 0.89 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.122 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.119 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.73 |
Witamina C [mg]: | 0 |