Brukselka
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
4.7 | 0.5 | 3.3 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 37 |
Odpadki [%]: | 24 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.07 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.01 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.3 |
Węglowodany ogółem [g]: | 8.7 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 0.8 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 5.4 |
Sód [mg]: | 10 |
Potas [mg]: | 416 |
Wapń [mg]: | 57 |
Fosfor [mg]: | 33 |
Żelazo [mg]: | 0.9 |
Magnez [mg]: | 21 |
Witamina A* [µg]: | 74 |
Beta-karoten [µg]: | 447 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.88 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.08 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.16 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.7 |
Witamina C [mg]: | 94 |