Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Kapusta czerwona

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
1.90.24.2


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:27
Odpadki [%]:22
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.04
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.01
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.1
Węglowodany ogółem [g]:6.7
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:0.5
Błonnik pokarmowy [g]:2.5
Sód [mg]:11
Potas [mg]:269
Wapń [mg]:46
Fosfor [mg]:31
Żelazo [mg]:0.5
Magnez [mg]:12
Witamina A* [µg]:3
Beta-karoten [µg]:15
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:1.7
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.099
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.073
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.69
Witamina C [mg]:54

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.