Kapusta czerwona
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
1.9 | 0.2 | 4.2 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 27 |
Odpadki [%]: | 22 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.01 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.1 |
Węglowodany ogółem [g]: | 6.7 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 0.5 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 2.5 |
Sód [mg]: | 11 |
Potas [mg]: | 269 |
Wapń [mg]: | 46 |
Fosfor [mg]: | 31 |
Żelazo [mg]: | 0.5 |
Magnez [mg]: | 12 |
Witamina A* [µg]: | 3 |
Beta-karoten [µg]: | 15 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 1.7 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.099 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.073 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.69 |
Witamina C [mg]: | 54 |