Szpinak
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
2.6 | 0.4 | 0.4 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 16 |
Odpadki [%]: | 20 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.03 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.24 |
Węglowodany ogółem [g]: | 3 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 0.2 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 2.6 |
Sód [mg]: | 26 |
Potas [mg]: | 235 |
Wapń [mg]: | 93 |
Fosfor [mg]: | 29 |
Żelazo [mg]: | 2.8 |
Magnez [mg]: | 53 |
Witamina A* [µg]: | 707 |
Beta-karoten [µg]: | 4243 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 1.88 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.106 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.192 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.58 |
Witamina C [mg]: | 67.8 |