Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Szpinak

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
2.60.40.4


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:16
Odpadki [%]:20
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.04
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.03
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.24
Węglowodany ogółem [g]:3
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:0.2
Błonnik pokarmowy [g]:2.6
Sód [mg]:26
Potas [mg]:235
Wapń [mg]:93
Fosfor [mg]:29
Żelazo [mg]:2.8
Magnez [mg]:53
Witamina A* [µg]:707
Beta-karoten [µg]:4243
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:1.88
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.106
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.192
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.58
Witamina C [mg]:67.8

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.