Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Czarne jagody

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
0.80.69

Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach - najlepiej jako dodatek do bitej śmietany itp.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:45
Odpadki [%]:2
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.02
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.07
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.39
Węglowodany ogółem [g]:12.2
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:0.4
Błonnik pokarmowy [g]:3.2
Sód [mg]:1
Potas [mg]:62
Wapń [mg]:15
Fosfor [mg]:14
Żelazo [mg]:0.7
Magnez [mg]:2
Witamina A* [µg]:6
Beta-karoten [µg]:34
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:1.88
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.018
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.018
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.28
Witamina C [mg]:14.7

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.