Czarne jagody
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
0.8 | 0.6 | 9 |
Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach - najlepiej jako dodatek do bitej śmietany itp. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 45 |
Odpadki [%]: | 2 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.02 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.07 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.39 |
Węglowodany ogółem [g]: | 12.2 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 0.4 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 3.2 |
Sód [mg]: | 1 |
Potas [mg]: | 62 |
Wapń [mg]: | 15 |
Fosfor [mg]: | 14 |
Żelazo [mg]: | 0.7 |
Magnez [mg]: | 2 |
Witamina A* [µg]: | 6 |
Beta-karoten [µg]: | 34 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 1.88 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.018 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.018 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.28 |
Witamina C [mg]: | 14.7 |