Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Gruszka

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
0.60.212.3

Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:54
Odpadki [%]:24
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.04
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.02
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.09
Węglowodany ogółem [g]:14.4
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:1.8
Błonnik pokarmowy [g]:2.1
Sód [mg]:2
Potas [mg]:118
Wapń [mg]:12
Fosfor [mg]:15
Żelazo [mg]:0.3
Magnez [mg]:8
Witamina A* [µg]:2
Beta-karoten [µg]:11
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:0.4
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.019
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.037
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.09
Witamina C [mg]:5.3

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.