Gruszka
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
0.6 | 0.2 | 12.3 |
Uwaga: Zaleca się kupno warzyw i owoców jedynie w sezonie. Te pochodzące ze szklarni i eksportu mogą zawierać znaczne ilości dodatków chemicznych. Owoce mogą być spożywane jedynie w niewielkich ilościach. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 54 |
Odpadki [%]: | 24 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.04 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.02 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.09 |
Węglowodany ogółem [g]: | 14.4 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 1.8 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 2.1 |
Sód [mg]: | 2 |
Potas [mg]: | 118 |
Wapń [mg]: | 12 |
Fosfor [mg]: | 15 |
Żelazo [mg]: | 0.3 |
Magnez [mg]: | 8 |
Witamina A* [µg]: | 2 |
Beta-karoten [µg]: | 11 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.4 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.019 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.037 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.09 |
Witamina C [mg]: | 5.3 |